Avengers: Infinity War - Yenilmezler: Sonsuzluk Savaşı [2018]

2008 yılında vizyona giren ilk Ironman / Demir Adam filmi ile Marvel Sinematik Evreni'nin tohumları atılmış oldu. Ardından vizyona giren her yeni film ile de sinematik evren giderek genişledi. Her film, öyle ya da böyle bir şekilde Thanos'a ve Sonsuzluk Savaşı'na gönderme yapıyordu. Nihayetinde Thanos Marvel Sinematik Evreni'ne ( önceki filmlerde kısa kısa görünmüş olsa da ) tam manası ile dahil oldu.

Gelelim filmimizin konusuna. Kainatın kaynaklarının sınırlı olduğuna inanan Thanos, yaşamın devam edebilmesi için kainatta yaşayan varlıkların yarısının ölmesi gerektiğine inanmaktadır. Bu uğurda hareket eden Thanos'un öncelikli amacı, tüm Sonsuzluk Taşlarını bir araya getirmektir. Sırasıyla taşları toplayan Thanos'un yolu doğal olarak Dünya'ya düşecektir. Zira taşlardan iki tanesi Dünya'da yer almaktadır. Dünya'nın karşı karşıya kaldığı en büyük tehdit olan Thanos'a karşı tüm süper kahramanlar geçmişten gelen anlaşmazlıkları bir kenara bırakarak bir araya gelmek zorundadırlar. Ancak yine de Thanos ile mücadele etmek hiç de kolay olmayacaktır.

Altmıştan fazla süper kahramanı bir araya getiren Avengers: Infinity War - Yenilmezler: Sonsuzluk Savaşı filminin karşı karşıya olduğu en büyük zorluk belki de yine bu kadar kahramanı bir araya getirmesidir diyebilirim. Her ne kadar karakterlerin hepsini artık tanıyor olsak da hikayenin oradan oraya hızlı bir şekilde atlaması izleyenleri biraz yoruyor. Diğer taraftan Marvel evrenini sadece filmlerden takip edenler için de Thanos'un tam olarak anlatılmadığı düşüncesindeyim. Tamam filmde herkes Thanos'un gücünün farkına varmış olsa da kendisinin geçmişinin de bir nebze anlatılması gerekirdi diye düşünmekten kendimi alıkoyamıyorum. Belki bu durum devam filmine saklanmış olabilir. 


Yukarıda bahsetmeye çalıştığım hususlar, kendimce filme puan kaybettiren noktalardır. Gelelim filmin artılarına. Filmin bence en büyük artısı bizzat Thanos'un sinametik evrene dahil olmasıdır. Marvel çizgi roman dünyasının en sağlam karakterlerinden biri olan Thanos, sinematik evrene de ayrı bir hava katmıştır. Diğer taraftan hikayenin sadece Dünya ile sınırlı kalmaması, Star Wars benzeri bir şekilde evrenin bir çok noktasına yayılmış olması da filmi daha bir ilgi çekici kılmıştır. Tüm bunlara ilaveten günümüz teknolojisinin tüm nimetlerinden yararlanılarak çekilen savaş sahneleri ve iyi seçilmiş müzikleri ile de film sağlam bir iş çıkartmıştır düşüncesindeyim. Gerçi savaş sahneleri biraz daha kısa tutulabilirdi ancak yine de bu durum sahnelerin kötü olduğu anlamına gelmez. 

Kısacası mutlaka izlenmesi gereken bir film olduğunu düşünüyorum. Vizyondan kalkmadan bir an önce izleyin derim. Bu arada "After Credit" sahnesini de kaçırmayın. 


Yenilmezler: Sonsuzluk Savasi (2018) on IMDb


 Senaryo : 7.5
 Oyunculuk : 8.0
 Akıcılık : 8.0
 Görsel Kalite : 10
 Müzik : 8.5
  MAZLUM PUANI : 8.5
Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder