Black Panther [2018]

İlk kez "Captain America: Civil War / Kaptan Amerika: İç Savaş" filmi ile Marvel sinematik evrenine dahil olan Black Panther, Avengers: Infinity War filmi öncesinde biz sinemaseverler ile kendi solo filmi ile buluşuyor. Bu sefer pek çok filmde duyduğumuz Wakanda'ya konuk olduğumuz film, sağlam aksiyonu ve alttan alttan verdiği mesajları ile gönüllerde taht kurmayı başarıyor.

Neyse lafı fazla uzatmayalım ve gelelim filmimizin konusuna. Babasının ölümü üzerine beklenenden önce kral olan T'Challa'yı ( Chadwick Boseman ) zor günler beklemektedir. Ülkesinin sahip olduğu teknoloji ve imkanları tüm dünyadan saklamak veya dünyada ihtiyacı olanlara bu imkanları sağlamak tercihleri arasında kalan T'Challa''nın ilk faaliyeti yıllar öncesinde ülkesinden vibranyum çalan ve bu hırsızlığı yaparken pek çok Wakandalının ölümüne neden olan Ulysses Klaue'yu ( Andy Serkis ) yakalamak olacaktır. Ancak Ulysses Klaue'nun peşinde koşan T'Challa'nın çok daha büyük sorunları olacaktır. Zira geçmişin sırlarından çıkagelen Erik Killmonger ( Michael B. Jordan ) bir anda tüm Wakanda'nın en büyük kabusu olacaktır. İç savaşın eşiğine gelen Wakanda'yı kurtarmak genç kral T'Challa'ya düşecektir.

Film için; sağlam konusu, alttan alttan verilmeye çalışılan mesajları, yerinde ve dozunda aksiyonu, günümüzün tüm imkanları kullanılarak hazırlanmış görsel efektleri ve Afrika'ya özgü müzik tercihleri ile türünün en başarılı örneklerinden biri ile karşı karşıyayız dersem fazla abartmış olmam herhalde. Gerçekten Thor: Ragnarok filminin aksine gereksiz ve fos eğlenceyi bir kenara bırakan Black Panther'in, son derece doğru bir tercih yapmış olduğunu düşünüyorum. Tüm bunların üzerine bir de Wakanda'nın ütopik teknoloji ve imkanlarını Afrika kültürü ile harmanlayan, kültüre uygun tarzda müzikleri kullanan film, sinema severleri farklı bir dünyaya götürerek mükemmel bir iş çıkarmıştır.

Daha ilk görüldüğü anda Black Panther rolünde izleyicinin kalbini kazanmayı başaran Chadwick Boseman ve filmin kötü adamı Erik Killmonger'ı canlandıran Michael B. Jordan'ın performansları ise filmi farklı bir seviyeye çıkartmıştır dersem yanlış söylemiş olmam herhalde. Gerçekten de Marvel sinematik evreninde akıllarda kalan bir kötü adam performansı sergileyen Michael B. Jordan, rolünün hakkını veriyor. Tüm bunlara ilaveten oyuncu kadrosunun son derece itinalı bir şekilde seçilmiş olduğunu; yan rollerde yer alan Lupita Nyong'o, Danai Gurira, Daniel Kaluuya, Letitia Wright, Andy Serkis ve Winston Duke gibi isimlerin de filme katkılarının çok büyük olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

Kısacası Marvel sinematik evreni için sağlam yapı taşlarından biri olan bu filmi mutlaka izlemenizi tavsiye ederim. 

 Senaryo : 7.0
 Oyunculuk : 7.0
 Akıcılık : 8.0
 Görsel Kalite : 9.0
 Müzik : 9.0
  MAZLUM PUANI : 8




Black Panther (2018) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder