Thor: Ragnarok [2017]


Gerek hikaye anlatımı gerekse de yaşça daha büyük izleyici kitlesine hitap ediyor olması sebebiyle Deadpool ve Logan filmleri, Marvel sinematik evrenine olan beklentiler de bir hayli yukarılara tırmandırmış durumda. Bu beklentilerle sinematik evrene dahil olan Thor serisinin üçüncü filmi ise tarz olarak, akıllara kazınan Deadpool ve Logan'ın kaldığı yerden devam etmiyor. 

Neyse lafı fazla uzatmadan gelelim filmimizin konusuna. Asgard'ın kralı Odin'in ( Anthony Hopkins ) ebediyete göçmesi ile Ölüm Tanrıçası Hela ( Cate Blanchett ), hapsinden kurtulur. Hela'nın tek amacı önce Asgard'ın kraliçesi olmak ve sonrasında da tüm evreni fethetmektir. Hela ile ilk karşılaşma sonrasında yolu çok farklı diyarlara düşen Thor ( Chris Hemsworth ) ise Grandmaster ( Jeff Goldblum ) yönetimindeki Skaar gezegeninde hapsolmuştur. Önce esaretinden kurtulmak ve sonrasında kendi diyarı olan Asgard'ın çöküşünü engellemek zorunda olan Thor'un hiç beklenmedik yardımcıları olacaktır. Loki ( Tom Hiddleston ), Valkyrie ( Tessa Thompson ), Hulk ( Mark Ruffalo ) ve Heimdall ( Idris Elba ) derken kalabalık bir süper kahraman ekibi bir araya gelecektir. Ancak bu ekibin bir araya gelmesi Hela durdurmaya yetecek midir ?

Yazının başında da belirtmeye çalıştığım gibi Thor: Ragnarok tarz olarak eski Marvel filmlerine daha doğrusu Avengers serisine daha yakın bir film. Ancak pek çok Marvel filminden de esintilere sahip olduğunu da belirtmek isterim. Film, kalabalık oyuncu yapısı Avengers serisini akıllara getirirken, bol renkli sahneleri ve başarılı müzik tercihleriyle Galaksi'nin Koruyucuları serisini hatırlatmakta. Bir de aralara sıkıştırılan göndermeler ve bol bol yapılan espriler eklenince ortaya karışık bir film ile karşı karşıya olduğumuzu rahatlıkla söyleyebilirim. Ancak bu durumun iyi mi kötü olduğuna sizlerin karar vermesi gerekir düşüncesindeyim. Deadpool ve Logan sonrasında sizlerin de beklentileri benim gibi çok yukarılara çıkmışsa, son derece eğlenceli bir film olmasına rağmen bu filmin sizi tatmin etmeyeceğini belirtmeliyim. 

Thor ve Loki arasındaki her zaman var olmuş olan çekişme, Hulk'un varlığı, hikayeye yeni eklenmiş Jeff Goldblum tarafından canlandırılan Grandmaster ve Tessa Thompson tarafından canlandırılan Valkyrie'nin katkılarıyla film izlenmeyi hak ediyor diyebilirim. Tüm bunlara ilaveten bir süper kahraman filminin olmazsa olmazı olan kötü karakterin iyi kurgulanmış olması ve Cate Blanchett'in başarılı performansı da filmin bir diğer artısı olarak karşımıza çıkmaktadır. 

Sonuç olarak izlenmesi gereken bir film olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Ancak Deadpool ve Logan gibi yıllar sonra da akıllarda kalacak bir film ile karşı karşıya olmadığınızı, beklentilerinizi düşük tutmanızı da belirtmeliyim. 

İzleyin bakalım. Filmle ilgili siz ne düşüneceksiniz. 

 Senaryo : 7.0
 Oyunculuk : 7.0
 Akıcılık : 8.0
 Görsel Kalite : 8.0
 Müzik : 7.5
  MAZLUM PUANI : 7.5


Thor: Ragnarok (2017) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder