The Mummy - Mumya [2017]

Sinemayı yakından takip ediyorsanız, pek çok farklı canavarı beyaz perdeye taşıyacak olan Dark Universe projesinin ismini çoktan duymuşsunuzdur. Dr. Henry Jekyll, Frankenstein, Görünmez Adam ve Mumya gibi karakterleri sinemaya taşıyacak olan bu canavarlar projesinin ilk halkasını yönetmenliğini Alex Kurtzman'ın yaptığı ve başrollerini Tom Cruise ile Sofia Boutella'nın paylaştığı The Mummy / Mumya filmi oluşturmaktadır.

Gelelim Dark Universe projesinin ilk filminin hikayesine. Prenses Ahmanet ( Sofia Boutella ), Mısır firavununun tek çocuğu olarak tahta geçeceği zamanı beklemektedir. Ancak prensesin erkek bir kardeşinin olması ile işler alt üst olur. Hak ettiğini almak için ruhunu Ölüm Tanrısı Seth'e teslim eden Ahmanet, babası ile birlikte tüm ailesini öldürür. Bir şekilde durdurulan Ahmanet canlı canlı mumyalanarak Mısır'dan binlerce kilometre uzakta bir lahit içine hapsedilir. Aradan yüz yıllar geçer. Asker olmalarına rağmen antik eserleri bulup karaborsada satarak geçimlerini sağlayan Nick Morton ( Tom Cruise ) ve arkadaşı Chris Vail ( Jake Johnson ) tesadüf eseri Mısır'dan çok uzakta, Mezopotamya'da antik bir mezar bulurlar. Mezarın bulunması ile birlikte prenses Ahmanet'in ruhu da serbest kalır. Ahmanet bu sefer görevini tamamlamak için çok daha kararlıdır. 

Yazının başında da belirtmiş olduğum üzere büyük bir canavar projesini hayata geçirmek ve bu projeye giriş yapmak için bu zamana kadar beyaz perdeye pek çok kez taşınmış olan Mumya'nın doğru bir tercih olduğunu düşünüyorum. Ancak her ne kadar Mumya girişi doğru bir tercih olsa da bu filmin böyle büyük bir projenin girişi için yeterli olmadığını söylersem yanlış söylemiş olmam herhalde. Zira kötü kurgulanmış hikayesi filmin çok puan kaybetmesine neden olmaktadır. Gelecek filmlere zemin hazırlamak adına olayların çok hızlı ilerlemesi sebebiyle filmin hikayesi heba edilmiştir düşüncesi bende ağır basmaktadır. Tüm bunlara ilaveten var olan karakterlere derinlik katılamaması da filmin diğer bir zayıf karnı olarak karşımıza çıkmaktadır. 

Tom Cruise, Sofia Boutella, Annabelle Wallis, Russell Crowe ve Jake Johnson gibi isimlerden oluşan oyuncu kadrosundan tek akılda kalan performansı Kingsman: Gizli Servis filmiyle yıldızı parlayan Ahmanet rolündeki Sofia Boutella göstermiştir düşüncesindeyim. 

Sonuç olarak iyisiyle kötüsüyle izlenecek bir film olduğunu söyleyebilirim. Ancak fazla beklentiye girmeyin derim. Zira boş vakitte izlenecek sonrasında unutulacak bir film. Gelecek filmlerin hatırına yine de izlenebilir.



The Mummy (2017) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder