Kong: Skull Island - Kong: Kafatası Adası [2017]


İlk kez 1933 yılında vizyona giren filmle tanıştığımız King Kong, aradan geçen seksen yılı aşkın zaman içinde pek çok kez sinemada boy (!) göstermiştir. Bu sefer de Jordan Vogt-Roberts'ın yönetmen koltuğunda oturduğu film ile beyaz perdeye geri dönen ünlü gorilimize Tom Hiddleston, Samuel L. Jackson, Brie Larson ve John Goodman gibi önemli isimler eşlik ediyor.

Filmin konusu ise kısaca şu şekilde: İkinci Dünya Savaşı sonrasında yaşanan teknolojik gelişmeler neticesinde Pasifik Okyanusu'nda ayak basılmamış bir ada keşfedilir. Bill Randa'nın ( John Goodman ) sahibi olduğu Monarch şirketi, bu adanın efsanelerde bahsedilen Kafatası Adası olduğunu düşünmektedir. Bill Randa ne yapıp edip bu yeni keşfedilmiş adaya, hükumetten aldığı destek ile bir keşif gezisi düzenler. Albay Preston Packard'ın ( Samuel L. Jackson ) liderliğindeki askeri birlik de bu keşif gezisine destek olacaktır. Ekip, türlü zorlukların ardından adaya ulaşır. Ancak adada hayatta kalmak oraya ulaşmaktan çok daha zor olacaktır. Zira farklı bir ekosisteme sahip olan adada insanların daha önce görmediği canlılar yaşamaktadır. Adanın kralı ise filmin isminden de anlaşılacağı üzere efsanevi goril Kong'dur. 

Son derece yalın bir hikaye üzerine inşa edilmiş olan film, bu yalın hikayenin başarılı bir şekilde işlenmesi sebebiyle sınıfı geçmeyi başarıyor düşüncesindeyim. Zira ıssız bir adaya gelen bir grup insanın devasa yaratıklara karşı verdiği hayatta kalma mücadelesinin anlatıldığı film, aslına bakacak olursanız hikaye olarak pek bir şey vaad etmiyor. Ancak yine de bu yalın maceranın iyi işlendiğini düşünüyorum. Macera ile aksiyonun başarılı bir şekilde harmanlandığı film, sağlam görsel efektleri ile de izleyenlerini sıkmadan eğlenceli bir macera izlettiriyor.  

Her ne kadar Tom Hiddleston, Samuel L. Jackson, Brie Larson ve John Goodman gibi ünlü isimleri bir araya getiriyor olsa da filmde akılda kalıcı herhangi bir oyuncu performansı izleyemiyoruz. Herkes görevini yapmış fazlasını değil. Zira bu oyuncu kadrosunu hangi filmde görseniz beklentileriniz yükselir; ancak film bu açıdan sıradan bir performans sergiliyor. 

Kısacası boş vakitte sıkılmadan izlenecek, eğlencelik bir film arıyorsanız "Kong: Skull Island - Kong: Kafatası Adası" filmi sizler için iyi bir tercih olabilir. İzleyin; pişman olmazsınız. 




Kong: Skull Island (2017) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

MazlumuGetirinBana

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder