The Pink Panther 2 - Pembe Panter 2 [2009]


Ünlü oyuncu Steve Martin'in ikinci kez Dedektif Clouseau'ya hayat verdiği film, ilkinin kaldığı yerden, tüm hızıyla maceraya devam ediyor. Bu sefer ünlü hırsız Tornado'nun peşinde büyük bir maceraya atılıyoruz.

Filmin hikayesi kısaca şu şekilde. Aralarında paha biçilmez Pembe Panter Elması’nın da olduğu efsanevi hazineler dünyanın dört bir yanında yer alan müzelerden çalınmıştır. Tüm bu hırsızlıkların arkasında ise on yıldır ortalıklarda olmayan ünlü hırsız Tornado vardır. Hırsızlıkların gerçekleştiği ülkeler, kendi en iyi dedektiflerinden oluşan bir rüya takım kurmaya karar verirler. Bu rüya takımın başına ise Fransız hükumetini temsilen ünlü Dedektif Clouseau geçecektir. Kurulan rüya takım kısa zamanda Dedektif Clouseau'nun sakarlıklarından bıkacak ve kendisini ekipten çıkaracaktır. Ancak işleri çözmek yine Dedektif Clouseau'ya kalacak gibi görünmektedir.

Ünlü oyuncu Peter Sellers'in Pembe Panter'i ile Steve Martin'in Pembe Panter'ini kıyaslamakla uğraşmadan filmle ilgili düşüncelerimi sizlerle paylaşmak isterim. Zira her iki oyuncunun da ünlü karaktere farklı şeyler kattığını ve bunların karşılaştırılmaması gerektiği düşüncesindeyim. Neyse lafı fazla uzatmadan gelelim filmle ilgili düşüncelerime.

Komedi ve macera unsurlarının başarılı bir şekilde harmanlandığı film, izleyiciyi sıkmadan kendisini izlettirmeyi başarıyor. Önceki filmlerin aksine Dedektif Clouseau'nun sadece sakarlıkları ile olayı tesadüfler üzerine kurulu bir şekilde çözmediğini, finalde özellikle keskin zekası ile olayları aydınlatmasının gayet başarılı bir tercih olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Ana hikayeye destek veren yan hikayelerin varlığı ( Dedektif Clouseau ile Nicole arasındaki ilişki veya Polis Şefi Dreyfus'un Clouseau'ya olan siniri ) da filme ayrı bir hava katmıştır düşüncesindeyim. 

Steve Martin, Jean Reno, Andy Garcia, Alfred Molina, John Cleese, Jeremy Irons, Emily Mortimer ve Aishwarya Rai Bachchan gibi önemli isimlerden oluşan oyuncu kadrosu bile filmi izlemek için yeterlidir diyebilirim. Özellikle Dreyfus rolündeki John Cleese'nin kısa ama öz performansına çok güldüğümü söylemek isterim. 

Sonuç olarak eğlenmek için bir şeyler izlemek istiyorsanız bu filmi tavsiye ederim. 


The Pink Panther 2 (2009) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

MazlumuGetirinBana

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder