The Interview - Diktatörle Görüşme [2014]


Barış ve düzen getirmek adına dünyanın pek çok ülkesini karıştırmayı başaran Amerika, haklılığını(!) ispatlamak adına pek çok yola başvurmaktadır. Bu amaçla kullanılan başlıca yöntem de hiç şüphesiz kitlelere en rahat erişim imkanı sunan sinemadır. 

İşte başrollerinde  James Franco ve Seth Rogen'in yer aldığı "The Interview - Diktatörle Görüşme" filmi de yine Amerika'nın kurtarıcı olarak görüldüğü bir film olarak karşımıza çıkıyor.

Kısaca filmin konusundan bahsetmek gerekirse. Dave Skylark ( James Franco ) ve en yakın arkadaşı yapımcı Aaron Rapaport ( Seth Rogen ) ünlülerin katıldığı popüler TV şovu Skylark Tonight'ı hazırlamaktadırlar. Magazin ağırlıklı olan program sadece Amerika'da değil tüm dünyada sevilerek izlenmektedir. Ancak Aaron, daha ciddi işler yapmak istemektedir. Bir şekilde Kuzey Kore lideri Kim Jong-un' un programı çok sevdiğini öğrenen ikili, Başkan Kim ile özel bir röportaj yapmak için temaslarda bulunurlar. Bu istek Başkan Kim tarafından kabul edilir. İkili röportaj için Kuzey Kore'ye uçmak üzereyken CIA, kendileri ile iletişime geçer. CIA'in isteği basittir. Başkan Kim'i ortadan kaldırmak. Aldıkları bu gizli görevle Kuzey Kore'ye giden kafadarların başına ilginç işler gelecektir. 

Filmin neden çekildiği ile ilgili yukarıda söylediklerimin dışında daha fazla bir şey söylemek istemiyorum. Bir izleyici olarak filmle ilgili düşüncelerimi sizlerle paylaşmak isterim.

Filmi iki ayrı bölüm halinde anlatmak daha doğru olacaktır düşüncesindeyim. Zira filmin ilk yarısı daha komedi ağırlıklıyken ikinci yarısı daha aksiyon ağırlıklıdır. Ancak ilk yarısının daha sıkıcı olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Zira bir iki sahne dışında film genel olarak komik değildir. Hatta ilk yarıda çok sıkıldığımı ve neredeyse filmi kapatmak üzere olduğumu itiraf etmeliyim. Ancak finale doğru artan aksiyon ile filmin toparladığını belirtmek isterim. 

Genel olarak James Franco ve Seth Rogen'in iyi bir ikili olduklarını düşünüyorum. Özellikle James Franco'nun itici sunucu Dave Skylark karakterine çok yakıştığını belirtmek isterim.

Sonuç olarak film benim için bir zaman kaybı olmuştur. Gülmek istiyorsanız başka filmlere yönelmenizi tavsiye ederim.

The Interview (2014) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder