Beautiful Creatures - Muhteşem Yaratıklar [2013]


Kami Garcia ve Margaret Stohl'un aynı isimli romanından beyazperdeye uyarlanan "Beautiful Creatures - Muhteşem Yaratıklar" filminde iyilik ve kötülüğün mücadelesine şahitlik edeceğiz.

Ethan Wate ( Alden Ehrenreich ) Güney Karolina'nın Gatlin isimli, az duyulmuş bir kasabasında yaşamakta olan lise çağında bir gençtir. Ethan'ın tek hayali son derece tutucu olan Gatlin'den kurtulmaktır. Ayrıca Ethan bir kaç aydır rüyasında hep aynı kişiyi görmektedir. Rüyada, yüzünü göremediği bu genç kıza ulaşamadan sürekli olarak ölmektedir. Derken lisenin son yıla gelip çatar. Okulun son yılında Lena ( Alice Englert ) isimli gizemli bir kızın kasabaya gelmesi ile işler Ethan için değişecektir. Lena, kasabanın kötü şöhretli ismi Macon Ravenwood'un ( Jeremy Irons ) yeğenidir. Ethan ve Lena arasında kısa zamanda büyük bir çekim olacaktır. Ancak Ethan'ın bilmediği bir şey vardır. O da; Lena'nın üstün güçlere sahip olan bir büyücü olduğudur. Dahası Lena, on altı yaşına basmak üzeredir. Lena, bu doğum gününde iyi veya kötü arasında bir seçim yapmak zorunda kalacaktır. Bu seçimi yapmak Lena için hiç de kolay olmayacaktır. Zira Lena'nın geçmişi kendisini bırakmayacaktır.

Fantastik ve iyi bir hikaye üzerine inşa edilmiş olan film, maalesef yanlış tercihler ve kötü hikaye anlatımı ile sıkıcı bir yapıya bürünmüştür. Zira filmde gizem, merak, heyecan ve aksiyon unsurlarının eksik kaldığını düşünmekteyim. Bu unsurlar eksik olunca da iki saate yakın seyir süresi, izleyici için geçmek bilmemektedir. 

Sonuç olarak filmi çok beğenmediğimi belirtmek isterim. İzleyecek başka filmleriniz varsa bu filmi atlayabilirsiniz. Ancak seçim yine de size kalmış.

Beautiful Creatures (2013) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

MazlumuGetirinBana

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder