Hollow Man - Görünmeyen Tehlike [2000]


İnsanoğlunun en büyük fantezilerinden biri de hiç şüphesiz görünmez olmaktır. Genel olarak kötülük için kullanılabilecek bir özellikmiş gibi karşımıza çıkan bu düşünce üzerine pek çok dizi ve film çekilmiştir.

İşte başrollerinde Kevin Bacon, Elisabeth Shue ve Josh Brolin'in yer aldığı Hollow Man ( görünmez adam demek ancak film Türkçe'ye Görünmeyen Tehlike olarak çevrilmiştir ) filmi isminden de anlaşılacağı üzere bu görünmezlik konusunu ele almaktadır.

Filmin konusu kısaca şu şekilde. Dr. Sebastian Caine ( Kevin Bacon ) ve ekibi hükumet adına çalışmakta olan bir grup bilim adamıdır. Dr. Caine ve ekibi görünmezlik üzerine çalışmaktadır. Yaklaşık olarak dört yıllık bir çalışmanın ardından görünmezliği keşfetmişlerdir. Ancak asıl zor olan görünmezlik değil tekrar görünür olmaktır. Ara vermeden yapılan çalışmalar sonrasında Dr. Caine, tekrar görünür yapacak serumu geliştirir. Serum mükemmel şekilde işe yarar. Fakat Dr. Caine, bu durumu arkadaşlarının da katkısıyla hükumetten saklar. Dr. Caine'nin aklında insanlı deneylere geçmek vardır. İlk gönüllü ise kendisi olacaktır. Dr. Caine'nin amacı üç gün görünmez kalmak ve sonrasında tekrar görünür olmaktır. Amacı doğrultusunda görünmez yapan serumu alır. Her şey yolunda gider. Aradan üç gün geçer ve görünür yapan serumu alır. Ancak işler ters gider ve Dr. Caine tekrar görünür olamaz. İşler bu noktada çığırından çıkacaktır. Zira günler geçtikçe Dr. Caine, çok daha saldırgan ve hırçın olacaktır. Sonrasında görünmez olmanın getirdiği faydalardan vazgeçmek istemeyen Dr. Caine, tüm delilleri ortadan kaldırıp, tamamen yok olmanın planlarını kurmaktadır. 

Başlarda meraklandıran ve heyecanlandıran film sonlara doğru izleyiciyi germekte ve finalde aksiyona doyurmaktadır. Bu bakımdan filmin sağlam bir hikaye anlatımına sahip olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Her ne kadar filmin finali biraz abartılı olsa da bu durum hoş görülebilir düşüncesindeyim. Sıkıcılıktan uzak hikayesi ve hikaye anlatımı ile film başarılı bir iş çıkarmıştır.

Vizyona girdiği yıla göre üst seviye görsel efektleri ise filmin etkileyiciliğini arttıran başlıca unsurlardan biridir. Özellikle görünür ve görünmez olma geçişleri mükemmel şekilde tasarlanmış ve ekrana taşınmıştır. 

Elisabeth Shue, Kevin Bacon, Josh Brolin ve Kim Dickens gibi isimlerden oluşan oyuncu kadrosu da filmin başarısını bir kaç adım ileri taşımaktadır. Özellikle Kevin Bacon'ın performansı gayet başarılıdır.

Sonuç olarak türünün iyi örneklerinden biri olan bu filmi, aradan geçen bunca zamana rağmen hala izlemediyseniz mutlaka izlemelisiniz. 

Hollow Man (2000) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder