True Lies - Gerçek Yalanlar [1994]


Benim, ilk kez 1982 yapımı Conan filmi ile tanıştığım Arnold Schwarzenegger'in vücut geliştirme şampiyonluğundan Hollywood yıldızlığına oradan da siyasete uzanan ilginç bir yaşamı vardır. Ki benim en sevdiğim üç beş oyuncudan biri olan Arnold Schwarzenegger'in hemen hemen tüm filmlerini onlarca kez izlemiş olsam da ne zaman bir filmine rastlasam ilk kez izliyormuşçasına zevk aldığımı da belirtmek isterim. 

İşte ünlü oyuncunun en eğlenceli filmlerinden biri de başrollerini Jamie Lee Curtis ile paylaştığı "True Lies - Gerçek Yalanlar" filmidir. Filmin konusu kısaca şu şekilde. Harry Tasker (Arnold Schwarzenegger) iki farklı hayat yaşamakta olan bir kişidir. Karısı ve ailesi tarafından bilgisayar satıcısı olarak bilinen Harry'nin asıl işi Amerikan Gizli Servisine bağlı gizli ajanlıktır. Harry, çalınan nükleer silahlarla ilgili olarak gizli bir operasyon yürütmektedir. Yapılan gizli operasyon sonucunda silahların, Kızıl Cihat örgütünün lideri Salim Abu Aziz ( Art Malik ) tarafından çalındığı anlaşılır. Ancak tam bu esnada karısı Helen'in ( Jamie Lee Curtis ) kendisini aldattığını öğrenir. Harry, tüm profesyonelliğini bir kenara bırakarak, gizli servisin tüm imkanlarını karısının peşine takar. Ancak Kızıl Cihat örgütünün Harry'nin peşini bırakmaya hiç niyeti yoktur. Harry, karısı ile arasını düzeltmek için büyük bir plan kurar. Plan işlerken işler ters gider ve karısı ile birlikte Kızıl Cihat örgütünce kaçırılır. Harry, artık gizli kimliğini öğrenmiş olan karısını korumak ve teröristlerin elindeki nükleer silahları etkisiz hale getirmek için amansız bir mücadelenin içine girecektir. 

Filmin, sürükleyici ve eğlenceli bir hikaye üzerine inşa edilmiş olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Sıkı bir aksiyonla giriş yapan film, daha ilk sahne ile birlikte seyirciyi kendisine bağlamaktadır. Ancak hikayenin ilerlemesi ile birlikte filmi biraz bocalamaktadır. Zira Harry'nin karısı ile olan ilişkisi bana göre biraz fazla uzun tutulmuştur. Bu sebeple ağır ilerleyen orta kısımlar izleyiciyi biraz sıkmaktadır düşüncesindeyim. Ancak orta kısımlar geçildikten sonra filmin sağlam bir aksiyon ile sonlandığını rahatlıkla söyleyebilirim. Özellikle finaldeki uçaklı sahnelerin hayal gücünü zorladığını belirtmeliyim.

Arnold Schwarzenegger, Jamie Lee Curtis, Bill Paxton, Tom Arnold ve Tia Carrere gibi isimlerden oluşan oyuncu kadrosunun iyi bir ekip oluşturduğunu ve bu ekibin birbiri ile olan uyumunun filmin başarısında önemli rol oynadığını belirtmek isterim. Özellikle Bill Paxton ve Tom Arnold'un filme ayrı bir eğlence kattığını söylemeliyim.

Sonuç olarak sağlam aksiyonu ve eğlenceli yapısı ile izlenmesi gereken filmlerden biridir düşüncesindeyim. Aradan geçen bunca zamana rağmen hala izlemediyseniz ilk fırsatta izlemenizi tavsiye ederim.

True Lies (1994) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder