The Mortal Instruments: City of Bones - Ölümcül Oyuncaklar: Kemikler Şehri [2013]


Amerikalı yazar Cassandra Clare'in aynı isimli kitabından beyazperdeye uyarlanan "The Mortal Instruments: City of Bones - Ölümcül Oyuncaklar: Kemikler Şehri" ( altı kitaptan oluşan serinin ilk kitabıdır ) filminde yine iyilik ve kötülüğün mücadelesine şahit olacağız.

Clary ( Lily Collins ), 15.doğum gününde arkadaşı Simon ( Robert Sheehan ) ile dışarıya çıkar. Simon ile eve dönerken, bir gece kulübünün işareti Clary'nin ilgisini çeker. Ki bu işareti sadece Clary görebilmektedir. İçeri giren Clary, burada birisinin öldürüldüğünü görür. Ancak ortalıkta işlenmiş olan bu cinayeti sadece Clary görebilmiştir. Bu akıl almaz olayın üzerine ertesi gün annesinin garip bir şekilde kaçırılması ile birlikte Clary'nin hayatı kökünden değişecektir. Zira annesinin kaçırılması ile birlikte Clary, farklı dünyaların varlığından haberdar olacaktır. Vampirler, kurtadamlar, iblisler ve asıl amacı iblisleri avlamak olan Gölge Avcılarının varlığını öğrenen Clary, annesini bulmak için amansız bir mücadelenin içine girecektir. Bu mücadelede kendisine Jace ( Jamie Campbell Bower ) isimli bir Gölge Avcısı yardımcı olacaktır. 

Kitapları okumadığımı belirterek filmle ilgili düşüncelerimi sizlerle paylaşmak isterim. Eğlenceli ve sürükleyici bir hikayeye sahip olmasına rağmen, filmin zaman zaman hikaye olarak sallanmakta olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Özellikle altı kitaptan oluşan bir serinin ilk kitabının beyazperdeye uyarlanmış hali olması sebebiyle filmde, hikayenin temellerinin daha derinlemesine anlatılması gerektiğini düşünmekteyim. Ancak filmde bu tarz bir giriş yapılmadan doğrudan hikayenin içine girilmiş olması yanlış bir tercih olmuştur. Hikayede bazı noktaların tam olarak açıklığa kavuşturulmaması da izleyicide olumsuz bir izlenim yaratmaktadır. 

Hikaye uyarlaması bakımından eksiklikleri olsa da filmin, aksiyon ve macera dozunun yerinde olduğunu, fantastik öğeleri iyi kullandığını belirtmek isterim. Görsel efektlerin genel olarak iyi olduğunu ancak iblislerin görünümünü beğenmediğimi de söylemeliyim. 

Genel olarak 15-25 yaş aralığına hitap eden bu filmi, çerezlik olarak izleyebilirsiniz. Boş vakitte iyi gidebileceğini düşünüyorum. Ancak izlemediğinizde çok bir şey kaybetmeyeceksiniz. Seçim size kalmış.

The Mortal Instruments: City of Bones (2013) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder