Hours - Yaşam Savaşı [2013]


Bir babanın yeni doğmuş çocuğunu hayatta tutma çabası üzerine son derece etkili bir film izlemek istiyorsanız Hours - Yaşam Savaşı filmi tam da size göre bir film.

Tarihler 29 Ağustos 2005'i gösterdiğinde Katrina Kasırgası tüm şiddetiyle New Orleans'ı etkisi altına almıştı. Bu esnada Abigail Hayes ( Genesis Rodriguez ) erken doğum için hastaneye kaldırılmış ve acilen ameliyathaneye götürülmüştür. Kocası Nolan ( Paul Walker ) ise bekleme salonunda beklemektedir. Kısa bir zaman sonra küçük bir kız çocuğu dünyaya gelir. Ancak Abigail, karaciğer yetmezliğinden vefat eder. Sonrasında Katrina Kasırgası etkisini arttırır ve tüm hastane boşaltılır. Ancak erken doğum nedeniyle yaşam destek ünitesine bağlı olan minik Abigail'in ( karısının ölmesi nedeniyle çocuğuna karısının ismini koyar ) başka bir hastaneye götürülmesi mümkün değildir. Tüm eyalette elektriklerin kesilmesi ve sonrasında yaşanan büyük sel felaketi sonucunda tam bir kaos ortamı oluşmuştur. Dahası Abigail'in bağlı olduğu yaşam destek ünitesinin sadece üç dakikalık şarjı kalmıştır ve ünitenin pili de ölmek üzeredir. Nolan, bulduğu ufak bir jeneratörü her üç dakikada bir çevirip, yaşam destek ünitesini şarj etmek zorunda kalacaktır. Dahası ünitenin pili her şarj edilişte ölmekte ve süre giderek kısalmaktadır. Bu kısa süreler içinde Nolan'ın, kızının hayatını kurtarmak için bir çare bulması gerekmektedir.

Sade bir hikaye üzerine kurulmuş olan etkileyici bir film dersem yanlış söylemiş olmam herhalde. Tek mekanda tek bir oyuncunun performansını izlediğimiz filmde çaresizlik, fedakarlık ve umut temaları mükemmel şekilde işlenmiştir. Dahası kriz anlarında insanların nasıl insanlıktan çıktıkları da yine etkili bir şekilde gözler önüne serilmektedir. Tüm bunlara ilaveten Paul Walker'ın üst düzey performansı da filmi bir kaç adım ileri taşımaktadır. Bu performans sayesinde oyuncunun, olaylar karşısındaki tepkileri, zaman zaman yaşadığı duygusal karışıklıklar, isyanları, karısına ve çocuğuna olan bağlılığı izleyiciye geçmektedir.

Sonuç olarak izlenmesi gereken filmlerden biridir. Fırsat bulduğunuzda izlemenizi tavsiye ederim.

Hours (2013) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder