Surrogates - Suretler [2009]


Günlük yaşamın tehlikelerinden, stresinden ve risklerinden uzak bir şekilde hayatınızı yaşadığınızı düşünün. İstediğiniz gibi kusursuz görünebilecek, işlerinizi yattığınız yerden yorulmadan gerçekleştirebilecek, herhangi bir kaza geçirme riski olmadan trafiğe çıkabilecek, yapmaya korktuğunuz pek çok aktiviteyi yapabilecek olacağınızı bir düşünün. İşte başrollerinde Bruce Willis ve Rosamund Pike'ın oynadığı "Surrogates - Suretler" filmi tam da bu düşüncelerden hareketle çekilmiş bir bilim-kurgu filmi olarak karşımıza çıkmaktadır.

Yakın gelecekte, robot ve bilgisayar teknolojilerinin de gelişmesiyle, insanlar, suret adı verilen robotları kullanmaya başlamışlardır. Bir bilgisayar programı aracılığıyla suretlere bağlanan insanlar, evlerinin rahatlığında tüm işlerini gerçekleştirmektedirler. Tüm dünya nüfusunun yaklaşık olarak %98'i bu teknolojiyi kullanmaktadır. Diğer taraftan bu teknolojiye karşı olan küçük bir azınlık ise ismine "suretsiz bölge" adı verilen ve robotların girmesinin yasak olduğu bölgelerde yaşamaktadır. İşte böyle bir ortamda suret teknolojisini yaratmış olan Dr. Canter'in ( James Cromwell ) oğlunun öldürülmesi ile işler karışacaktır. Zira olayda henüz bilinmeye bir silah kullanılmış ve bu silahla, hem robot suret imha edilmiş hem de evinde bilgisayara bağlı olan Dr. Canter'in oğlu öldürülmüştür. Olayı araştırmakla görevlendirilen Tom Greer ( Bruce Willis ) ve ortağı Ajan Peters ( Radha Mitchell ) kısa zamanda işlerin çok daha karmaşık olduğunu göreceklerdir. 

Filmin, son derece orijinal bir konu üzerine inşa edilmiş olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. İnsanların kendi yarattıkları teknolojiye bağımlı olmaları ve bu teknoloji olmadan işlerini artık göremez duruma gelmeleri üzerine son derece etkileyici bir filmdir. Heyecanlı ve sürükleyici hikaye anlatımı ile seyirciyi kendisine bağlayan film, yerinde ve dozunda aksiyonu ile iyi bir iş çıkarmıştır. Tüm bunlara ilaveten sağlam görsel efektleri de filmin başarısını bir kaç adım ileri taşımıştır.

Sonuç olarak izlemeye değer filmlerden biridir. Özellikle bilim-kurgu filmlerden hoşlanan izleyicilerin beğeneceğini düşünüyorum. İzleyin; pişman olmazsınız.

Surrogates (2009) on IMDb


Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder