Fantastic Four: Rise of The Silver Surfer - Fantastik Dörtlü: Gümüş Sörfçünün Yükselişi [2007]


Marvel çizgi roman dünyasının beyazperdeye bir türlü istenilen şekilde uyarlanamayan kahramanlarının başında hiç şüphe yok ki Fantastik Dörtlü gelmektedir. Bu zamana kadar çekilmiş olan tüm Fantastik Dörtlü filmleri deyim yerindeyse hüsranla sonuçlanmıştır. Aynı kader "Fantastic Four: Rise of The Silver Surfer - Fantastik Dörtlü: Gümüş Sörfçünün Yükselişi" filmi için de geçerli gibi görünmekte.

Neyse lafı fazla uzatmadan filmin konusundan bahsedeyim. Reed Richards/Mr.Fantastic ( Ioan Gruffudd ) Susan Storm/Invinsible Woman ( Jessica Alba ), Johnny Storm/Human Torch ( Chris Evans ) ve Ben Grimm/Thing ( Michael Chiklis ) 'den oluşan Fantatik Dörtlü için her şey mükemmel gitmektedir. Reed ve Susan evlenmek üzeredir, ayrıca ekip tüm halk tarafından benimsenmiş ve birer halk kahramanı olarak görülmektedir. Ancak bu durum, dünya üzerinde sebebi açıklanamayan olayların gerçekleşmesi ile değişecektir. Amerikan hükümetinin Fantastik Dörtlü'den yardım istemesi ile olaylar gelişecektir. Yapılan araştırmalar sonucunda dünya üzerinde gerçekleşen garip olaylarda, gümüş bir sörf kullanmakta olan bir uzaylının sorumlu olduğu anlaşılır. Eski bir düşmanın da yardımıyla bu Gümüş Sörfçü yakalanır. Ancak Gümüş Sörfçü sadece bir hizmetkardır. Sörfçünün hizmet ettiği güç ise dünyanın sonunu getirebilecek cinstendir.

"Fantastic Four: Rise of The Silver Surfer - Fantastik Dörtlü: Gümüş Sörfçünün Yükselişi" filminin beyazperdede tutmamasının başlıca nedeninin, hikayesinin aşırı fantastik ve gerçeklikten çok uzak oluşudur düşüncesindeyim. Tamam, sonuç olarak bir çizgi roman uyarlaması olsa da hikayenin bir nebze de olsa gerçekliğe yaklaştırılması gerekmektedir düşüncesi bende ağır basmaktadır. Filmle ilgili söyleyebileceğim bir diğer olumsuz durum ise kötü karakter ile ilgilidir. Zira dünyayı yok etmeye çalışan Galactus'un ne olduğunun tam olarak anlatılmaması da yanlış bir tercih olmuştur. Bu durumun farkında olan yapımcılar, kötü adam boşluğunu, ilk filmden hatırladığımız Victor Von Doom ( Julian McMahon ) karakteri ile doldurmaya çalışmaktadırlar.

Eğlenceli hikaye anlatımı, görsel efektlerdeki vasatı geçen başarı ve ilk filme nazaran aksiyon dozunun arttırılması filmle ilgili söyleyebileceğim olumlu unsurlardır. 

Sonuç olarak Marvel sinematik evreninin en zayıf halkası olan Fantastik Dörtlü, boş zamanda kafa yormadan izlenebilecek bir filmdir. Ancak izleyecek başka filmleriniz varsa bu filmi izlememek size fazla bir şey kaybettirmeyecektir. 

4: Rise of the Silver Surfer (2007) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder