The Signal - Sinyal [2014]


Sırtını aksiyona ve görsel efektlere dayamamış bir bilim-kurgu filmi arıyorsanız, The Signal / Sinyal filmi da tam size göre bir film.

MIT'de okuyan Nic ( Brenton Thwaites ) ve Jonah ( Beau Knapp ) ile Nic'in kız arkadaşı Haley ( Olivia Cooke ) uzun bir araba yolculuğuna çıkmışlardır. Daha doğrusu Haley, bir yıllığına başka bir şehirde yaşayacaktır ve Nic ile Jonah da Haley'in taşınmasına yardımcı olmaktadırlar. Bu arada uzun zamandır Nic ve Jonah'ı, MIT'nin bilgisayar sistemini hacklemiş olan Nomad isimli bir hacker rahatsız etmektedir. Nic ve Jonah, kendi bilgisayar bilgilerini kullanarak Nomad'in yerini bulurlar. Nevada'da çölün ortasında bir kulübeye gelen üçlünün başına burada ilginç olaylarlar gelir. Nic gözlerini açtığında kendisini bir araştırma tesisinde bulur. Dahası Haley ve Jonah'tan herhangi bir iz yoktur. Tesiste Dr. Wallace Damon ( Laurence Fishburne ) tarafından sorguya çekilen Nic, düşündüğünden çok daha büyük bir hikayenin içinde olduğunu anlar. Artık Nic'in tek amacı, arkadaşlarını bulup tutsak olduğu bu tesisten kaçmaktır. Ancak bu hiç de kolay olmayacaktır.

Yukarıda da belirtmiş olduğum üzere sırtını aksiyona ve görsel efektlere dayamamış olan bir bilim-kurgu filmidir. Filmin asıl amacının izleyicilerini meraklandırmak olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Ki bu amacını da gayet başarılı bir şekilde yerine getirdiğini de belirtmek isterim. Her ne kadar film ağır ilerliyor olsa da sahip olduğu gerilimli ve heyecanlı yapısı ile izleyiciyi sıkmadan kendisini izlettirmektedir. Finalinin ise son derece sürprizli olduğunu da belirtmek isterim. Böyle bir final sebebiyle hikayede bazı açık kapılar kalmış olsa da bu durumun izleyicilerin film üzerinde konuşmaya devam etmesi amacıyla kasıtlı yapıldığı düşüncesi bende ağır basmaktadır.

Sonuç olarak ilginç hikayesi ve gerilimli yapısı ile izlemeye değer filmlerden biridir. Türü seviyorsanız hoşunuza gideceğine eminim.

The Signal (2014) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder