Elektra [2005]


2003 yılında vizyona girmiş olan Daredevil/Korkusuz filminin devam filmi olarak düşünülen Elektra 2005 yılında biz sinemaseverler ile buluşmuştur. Ancak maalesef kötü sayılabilecek ilk filmi arattıran bir devam filmi olduğunu da belirtmek isterim.

Ölümcül şekilde yaralanmış olan Elektra ( Jennifer Garner ), Stick ( Terence Stamp ) isimli gizemli bir dövüş ustası tarafından tekrar hayata döndürülmüştür. Sonrasında Stick tarafından eğitilmiş olan Elektra, en çok aranan suikastçilerden biri olmuştur.  Bir baba kızı öldürme işini yerine getirmeyen Elektra, "El" adı verilen gizli bir örgütün hedefi haline gelecektir. Yerine getirmediği bu görev Elektra'nın iyiler ve kötüler arasında süregelen savaşın kaderini belirleyecek bir karar vermek zorunda bırakacaktır. Zira "El" örgütünün önde gelen isimlerinden olan Kirigi ( Will Yun Lee ) ve arkadaşları, Elektra'nın yerine getirmediği görevi yerine getirmek için her türlü yola başvuracaklardır. 

Marvel çizgi roman dünyasının, uzak doğunun mistik dövüş sanatları yapısına sahip sağlam karakterlerinden biri de hiç şüphesiz Elektra'dır. Sağlam bir karakter olsa da aynı şeyi bu film için söylemek pek de mümkün görünmüyor. Zira son derece basit bir hikaye üzerine kurulmuş olan film, bir iki iyi aksiyon sahnesi dışında son derece sıkıcı bir şekilde ilerliyor. Tüm bu sıkıcılığı bir de anlamsız bir aşk hikayesinin de eklenmesi ile film iyice dibi görüyor. 

Film ile ilgili beğendiğim tek şey başta Kirigi olmak üzere kötü karakterlerdir. Ancak bu durum da filmi kurtarmaya yetmiyor düşüncesindeyim.

Sonuç olarak bir Marvel filmi olması sebebiyle boş vakitte izlenebilir düşüncesindeyim. Son zamanlarda vizyona giren tüm Marvel filmleri öyle veya böyle birbirleri ile bağlantılı olsa da bu filmin Marvel sinematik evrenine herhangi bir katkısı olmadığı düşüncesindeyim. O sebeple izleyip izlememek tamamen size kalmıştır. 

Elektra (2005) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder