Daredevil - Korkusuz [2003]


Nisan 1964'te Stan Lee ve Bill Everett tarafından yaratılmış olan Daredevil, aslında Marvel çizgi roman dünyasının önemli karakterlerinden biridir. Diğer çizgi roman karakterleri gibi süper güçleri olmasa da ( tıpkı Batman ) kötülerle savaşıyor olması benim kendisini sevme sebebimdir.

Neyse gelelim filmin konusuna. New York Hell's Kitchen'da çocukluğu geçmiş olan Matt Murdock ( Ben Affleck ) babasına vermiş olduğu sözü tutarak iyi bir avukat olmuştur. Sadece masum insanları savunan Matt'in zorlu bir çocukluğu olmuştur. Zira 12 yaşında geçirdiği elim bir kaza sonucunda kör olmuştur. Ancak bu kaza Matt'in özel yeteneklerini ortaya çıkarmıştır. Görme duyusunu yitmesi ile birlikte diğer duyuları aşırı şekilde gelişmiştir. Özellikle duyma yeteneğinin keskinliği sayesinde, bir radar gibi görmeye başlamıştır. Geçirdiği bu kaza yetmezmiş gibi bir de profesyonel boksör olan babası çıktığı bir maçta şike yapmadığı gerekçesi ile cinayete kurban gitmiştir. İşte böyle bir çocukluk geçirmiş olan Matt gündüzleri avukatlık yaparken, geceleri ise Daredevil adıyla kötüleri adalete teslim etmeye çalışmaktadır. Zaten karışık olan Matt'in hayatı Elektra Natchios ( Jennifer Garner ) ile tanışması sonrasında iyice karmaşıklaşacaktır. Elektra, milyarder iş adamı Nikolas Natchios'un ( Erick Avari ) kızıdır. Nikolas'ın, New York'u elinde tutan mafya babası Kingpin tarafından öldürülmesi ile Matt ve Elektra'nın hayatı sonsuza kadar değişecektir. 
Genel olarak Daredevil karakterinin nasıl oluştuğunu, sahip olduğu adalet duygusunu izleyiciye anlatmaya çalışan film, bence yanlış tercihler neticesinde maalesef sınıfı geçmeyi başaramıyor. Çocukluk yılları başarılı bir şekilde anlatılmış olsa da Elektra'nın sahneye çıkması ile birlikte film klişeler içinde boğulmaya başlıyor. Diğer taraftan sıkıcı hikaye anlatımı da zaman zaman izleyiciyi zorlayabiliyor. Filmin finalinin ise özellikle final dövüşünün beni tatmin etmediğini ve çok baştan savma çekilmiş olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim.

Görsel efektler ve aksiyon düzeyi gayet başarılı olsa da aynı şeyi kostüm seçimleri için söylemek pek de mümkün görünmüyor. 

Ben Affleck, Jennifer Garner, Colin Farrell, Michael Clarke Duncan, Jon Favreau, Joe Pantoliano ve Erick Avari gibi önemli isimlerden oluşan oyuncu kadrosu ile çok daha iyi bir film yapılabilirdi düşüncesi bende ağır basmaktadır. 

Sonuç olarak çok daha iyi bir film yapılabilecekken eldeki malzeme heba edilmiştir. Ancak yine de Marvel dünyasına hakim olmak açısından izlenebilir. Tercih size kalmış. 

Daredevil (2003) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder