Phone Booth - Telefon Kulübesi [2003]



Öyle bir film düşünün ki hemen hemen tamamı bir telefon kulübesinde geçsin ancak seyirciyi ekran başına kilitlemeyi başarsın. İşte başrollerinde Colin Farrell ve Forest Whitaker'ın yer aldığı "Phone Booth - Telefon Kulübesi" filmi böyle bir konu üzerine inşa edilmiş son derece etkileyici bir film olarak karşımıza çıkıyor.

Stu Shepard'ın ( Colin Farrell ) hayatı yalanlar üzerine kurulmuştur. New York'ta yükselmekte olan bir reklamcı olan Stu, işlerinin çoğunu kişisel cep telefonu ile çözmektedir. Ancak bazı gizli işlerini cep telefonu ile değil de bir telefon kulübesinden yaptığı konuşmalar ile halletmeyi tercih ediyor. Bu gizli görüşmelerini ise hep aynı telefon kulübesinden gerçekleştirmekte olan Stu'nun iyi başlayan günü telefon kulübesine gelmesi ile bir anda felakete dönüşecektir. Zira Stu, telefon kulübesi içinde nerede olduğu belli olmayan bir keskin nişancının hedefi olacak ve telefon kulübesi içinde hapsolacaktır. Dahası telefondaki keskin nişancı Stu'yu yakından tanımaktadır. Telefondaki ses artık Stu'nun yalanlarını itiraf etmesini ve kandırdığı herkese bu yalanları anlatmasını istemektedir. Tüm bunlar yaşanırken telefon kulübesi önünde bir kişinin öldürülmesi ile olaya polis de dahil olacaktır. Katil Stu gibi görünse de Yüzbaşı Ramey ( Forest Whitaker ) kısa sürede işin içinde iş olduğunu anlayacaktır.

İyi kurgulanmış hikayesi ve sahip olduğu sağlam gerilimli yapısı ile seyirciyi ekran başına kilitlemeyi başaran etkileyici bir film dersem yanlış söylemiş olmam herhalde. İlk başta sıkıcı gelebilecek bir hikaye gibi görünse de ana hikayeyi destekleyen yan hikayeler ile film son derece sürükleyici bir şekilde ilerlemektedir. Stu'nun içinde bulunduğu çıkmaz ve zor durum mükemmel şekilde izleyiciye aktarılıyor. Filmin başarısı da burada yatıyor düşüncesindeyim.

Her ne kadar filmin finali kötü olmasa da böyle bir filme daha etkileyici ve sürprizli bir final yapılmalıydı düşüncesi bende ağır basmaktadır. Zira keskin nişancının kim olduğu ve niye böyle bir şeyi kendine görev edindiği ile ilgili en ufak bir ipucu vermeyen film, bu bakımdan eksik kalıyor.

Sonuç olarak izlenmesi gereken bir film. İzlemediyseniz mutlaka izlemelisiniz.

Phone Booth (2002) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder