Butterfly On A Wheel - İhanetin Bedeli [2007]


Mutlu ve yolunda giden bir hayat ve onun bir anda alt üst olması üzerine pek çok film izlemişsinizdir. İşte başrollerinde Pierce Brosnan, Maria Bello ve Gerard Butler'ın yer aldığı "Butterfly On A Wheel - İhanetin Bedeli" filmi tam da bu konu üzerine inşa edilmiş bir film.

Neil Randall ( Gerard Butler ) karısı Abby ( Maria Bello ) ile mutlu bir hayat yaşamaktadır. İşinde giderek yükselmektedir. Çocukları Sophie ( Emma Karwandy ) ise bu mutluluğu perçinlemektedir. Ancak Neil ve Abby'nin bu mutlu hayatı, arabalarının arka koltuğunda beliren gizemli bir adamın ( Pierce Brosnan ) ortaya çıkması ile bir anda bozulacaktır. Zira bu adam çocukları Sophie'yi kaçırmıştır. Paranın peşinde olmadığı kısa zamanda anlaşılan bu gizemli adamın Neil ve Abby'den bir takım şeyleri yapmasını istemektedir. Neil ve Abby de verilen görevli yerine getirmeye başlar. Çocuklarının hayatını kurtarmak için her şeyi yapmaya hazır olan Neil ve Abby, bu psikopatın elinde çocuk oyuncağına döneceklerdir.

Artık klasik olmuş bir hikaye üzerine inşa edilmiş olan film, farklı hikaye anlatımı ve kurgusu ile benzerlerinden ayrılmaktadır. Fazla açık vermeyen hikayesi izleyiciyi meraklandırmakta ve kendisine bağlamaktadır. Film, bu bakımdan izleyiciyi sıkmamakta ve kendisini izlettirmeyi başarmaktadır. Ancak hikaye olarak gerilimli bir yapıya sahip olsa da filmin gerilim düzeyinin, böyle bir film için biraz yetersiz kaldığını düşünmekteyim.

Final olarak, sürprizli sayılabilecek bir sona sahip olan film, bu açıdan da iyi iş çıkarmıştır. Ancak çok film izleyenlerin, filmin ortalarından sonra, filmin sonu hakkında doğru tahminlerde bulunacağını da düşünmüyor değilim. 

Pierce Brosnan, Maria Bello ve Gerard Butler'ın performansları da filmin başarısını bir kaç adım ileri taşımaktadır. 

Sonuç olarak izlenmeyi hak eden bir film olduğu düşüncesindeyim. İzlemenizi tavsiye ederim.

Shattered (2007) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder