3 Days to Kill - Son Üç Gün [2014]


Taken filmi ile efsanevi bir işe imza atmış Luc Besson, benzer bir hikaye ile yeniden karşımıza çıkıyor. Ancak bu sefer başrolde Liam Neeson değil Kevin Costner yer alıyor.

CIA ajanı olan Ethan Renner ( Kevin Costner ) mesleğinin en iyilerinden biridir. Ancak artık eskisi kadar sağlıklı değildir. Başarısız geçen bir operasyon sonrasında hastaneye kaldırılan Ethan, burada beynindeki tümörün ciğerlerine sıçradığını ve çok az bir ömrünün kaldığını öğrenir. Bunun üzerine işi dolayısıyla ikinci plana attığı ailesi özellikle kızı ile daha fazla vakit geçirmek için Paris'e döner. Kızı ile ilişkilerini düzeltme çabası içindeyken CIA ajanı olan Vivi Delay'den ( Amber Heard ) reddedemeyeceği bir teklif alır. Ethan, deneme aşamasında olan ancak hastalığına iyi gelecek bir ilaç karşılığında uluslararası silah kaçakçılığı yapan bir teröristi öldürmeyi kabul eder. Hayatta kalma çabası, işi ve ailesi arasına sıkışan Ethan hayatının mücadelesine girmek üzeredir.

Film, pek çok açıdan 2008 yapımı Taken filmini andırmaktadır. Ancak "3 Days to Kill - Son Üç Gün" filminin Taken'ın yakalamış olduğu başarının uzağından bile geçemediğini belirtmek isterim. Mükemmel bir aksiyonla başlayan film adeta izleyicinin ağzına bal sürmekte ve izleyiciyi ekran başına kilitlemektedir. Ancak aynı şeyleri filmin devamı için söylemek pek de mümkün değildir. Zira hikayenin ilerlemesi ile birlikte aksiyon sahneleri yerini aile ilişkilerine bırakmaktadır. Bu sahnelerin filmin genelinde çok yer tutması, filmin sıkıcı bir yapıya dönüşmesine neden olmaktadır. İyi kurgulanmamış final sahnesi de filmi kurtarmaya yetmemiştir.

Sonuç olarak basit ve tek düze giden hikayesi ve sıkıcı anlatımı ile türünün kötü örneklerinden biridir. İzleyip izlememe tercihini size bırakıyorum. 

3 Days to Kill (2014) on IMDb


Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder