Mimic - Tehlikeli Yaratıklar [1998]


Bilim ve teknoloji geliştikçe insanların doğaya olan müdahalesi de artmaktadır. Müdahaleler arttıkça doğanın da insanoğluna verdiği cevaplar da giderek sertleşmektedir. İşte Guillermo del Toro'nun yönetmenliğini yaptığı Mimic - Tehlikeli Yaratıklar filmi de insanoğlunun doğal yaşama müdahale etmesi sonucunda yaşadıklarını konu olan bir film.

New York'ta başlamış olan bir salgın hastalık kısa sürede yayılmış ve binlerce insanın (özellikle çocukların) ölümüne neden olmuştur. Araştırmalar sonucunda bu hastalığın hamamböceklerinden yayılmakta olduğu anlaşılmıştır. Dr. Susan Tyler ( Mira Sorvino ) ise hamamböceklerini yok edecek ve hastalığı engelleyecek bir plan üzerinde çalışmaktadır. Gen araştırmaları sonucunda yeni tür bir böcek geliştirilir. Bu böcek, hamamböceklerini öldürecek ve sonrasında altı ay içinde kendileri de öleceklerdir. Ayrıca böceklerin ürümesini engelleyecek önlemler de alınmıştır. Kısa bir zaman sonra hamamböceklerinden yayılan hastalık engellenir. Aradan üç yıl geçer. İki küçük çocuğun metroda buldukları böceği Dr. Susan Tyler'a getirmeleri ile işler değişecektir. Zira bu böcek, hamamböceklerini yok etmek için geliştirilmiş olan böcekle aynı özellikleri göstermektedir. Ancak bulunan böcek çok daha büyüktür. Dr. Tyler, yaptığı araştırmalarda bu yeni böceğin büyük bir koloninin parçası olduğunu öğrenir. Ki bu koloni tüm insanlığın felaketi olabilecek kadar büyüktür. 

Meksikalı yönetmen Guillermo del Toro'nun ilk dönem filmlerinden olan "Mimic - Tehlikeli Yaratıklar" filmi, sağlam hikayesi, gerilimli ve heyecanlı yapısı ile zamanının iyi filmlerinden biridir. Bulunan çarenin, sonradan kendisinin sorun oluşturması fikri üzerine inşa edilen hikayesi, Mimic'i diğer dünya çapında yayılan virüs filmlerinden ayırmaktadır. Ki bu hikaye de filmin başarısını bir kaç adım ileri taşımaktadır. İyi gerilimi, sürükleyici anlatımı ve çekildiği yıla göre iyi sayılacak görsel efektleri ile izlenmeyi hak eden bir film olduğunu düşünüyorum.

Sonuç olarak boş vakitte iyi gidebilecek bir filmdir. İzlemediyseniz izlemenizi tavsiye ederim.

Mimic (1997) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder