The Saint - Aziz [1997]


Eskimeyen filmlerden biri de başrollerinde Val Kilmer ve Elisabeth Shue'nin oynadığı The Saint / Aziz filmidir.

Büyüdüğü yetimhanede herkese bir azizin ismi verilirken O, kendisine sihirbazlığı ile ün yapmış Simon Templar ( Val Kilmer ) ismini daha uygun görmüştü. Sevdiği kız, yetimhanede trajik bir şekilde ölünce yetimhaneden kaçmış olan Simon, yıllar geçtikçe, zamanının en aranan hırsızı olmuştur. Simon'ın tek amacı kişisel banka hesabındaki parayı 50 milyon dolar yapmak ve sonrasında emekli olmaktır. Bu uğurda aldığı son iş ise, İngiltere'de Dr. Emma Russell'ın ( Elisabeth Shue ) geliştirmekte olduğu soğuk füzyon teknolojisini çalmaktır. Kendisine bu görevi Rus siyasetçi Ivan Tretiak ( Rade Serbedzija ) vermiştir. Ivan Tretiak, bu teknoloji ile soğuktan donmakta olan Rusya'yı ısıtmak ve bu şekilde Rusya'da bir devrim gerçekleştirerek Rusya'nın yönetimini ele geçirmeyi planlamaktadır. Simon, soğuk füzyon formülünü çalar ve Ivan Tretiak'a teslim eder. Ancak Ivan Tretiak ve ekibi, bu formülü çalıştırmayı başaramaz. Dolayısıyla Simon'ın parasını ödemezler. Formülü uygulayabilmek için Tretiak ve adamları Dr. Emma Russell'ın peşine düşer. Emma Russell da formülünü çalmış olan Simon'ın peşine düşmüştür. Emma, bir şekilde Simon'ı bulur. İşte bu andan itibaren işler karışır. Zira Simon hem sevdiği kadını korumak hem de Tretiak'ın kötü emellerine ulaşmasını engellemek için ölümüne bir mücadelenin içine girecektir. 

Sürükleyici hikayesi, yerinde ve dozunda aksiyonu ile üzerinden yıllar geçmiş olsa da izlemekten sıkılmayacağınız filmlerden biridir. Film, izleyicinin kafasını karıştırmayacak, sade bir hikaye üzerine inşa edilmiştir. Bu açıdan beklendiği gibi ilerlemekte ve beklendiği gibi sona ermektedir. Bu durum, genel olarak olumsuz bir durummuş gibi dursa da bence The Saint / Aziz filminin başarısı bu sadelikte yatmaktadır. Bu sadelikle birlikte aksiyonun ve romantizmin doğru şekilde harmanlanması da filmin başarısını bir kaç adım ileri taşımıştır.

Filmin, bu kadar sevilmesinin bence başlıca nedeni şüphesiz Val Kilmer ve Elisabeth Shue'nun muhteşem uyumudur. Özellikle Elisabeth Shue'nun aşık kadın Emma karakterine çok yakıştığını, bu hissi izleyiciye mükemmel şekilde aktardığını belirtmek isterim. 

Sonuç olarak izlenmesi gereken filmlerden biridir. Aradan geçen bunca zamana rağmen hala izlemediyseniz ilk fırsatta bu filmi izlemenizi tavsiye ederim.

The Saint (1997) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder