The Last Castle - Son Kale [2002]


Saygı ile kabalığın, inanç ile zorbalığın savaştığı, son derece etkileyici bir film The Last Castle/Son Kale filmi.

General Eugene Irwin ( Robert Redford ), ülkesi adına pek çok operasyona katılmış olan, askeri okullarda, derslerde ve askeri kitaplarda adından sıkça bahsedilen, Amerikan ordusunun efsanelerinden biridir.  Ancak General Irwin, yürütmekte olduğu son görevinde, geri çekilme emrine uymayarak devam ettirdiği operasyon sonucunda sekiz askerinin ölümüne sebep olur. Yapılan yargılama sonucunda on yıl askeri cezaevinde yatmasına karar verilir. Albay Winter'ın ( James Gandolfini ) idaresindeki askeri cezaevinde cezasını çekmeye başlayan General Irwin, ortama uyum sağlamaya çalışmaktadır. Ancak Albay Winter'ın başına buyruk, kanunsuz ve acımasız uygulamalarından herkes rahatsızdır. Kısa zamanda General Irwin'in karizması ve lider kişiliği herkesi etkileyecektir. Generalin cezaevindeki herkesi etkilemesinden rahatsız olan Albay Winter, sertliğin dozunu arttıracaktır. Zaman geçtikçe Albayın uygulamalarından bıkan General Irwin, cezaevinin yönetimini ele geçirecek ve Albay'ın görevi bırakmasına neden olacak olaylar zincirini başlatacaktır.

Son derece etkileyici bir hikaye üzerine inşa edilmiş, üst düzey oyuncu performansları ile göz dolduran muhteşem bir film dersem yanlış söylemiş olmam herhalde. Özellikle dram ve gerilimin yerinde ve dozunda harmanlanmış olması, aksiyonun yerinde kullanılması filmin başarısının anahtarıdır düşüncesindeyim. Film, genel olarak ağır ilerlese de sahip olduğu heyecan düzeyi ile seyirciyi kendisine bağlamakta ve sonuna kadar sıkmadan kendisini izlettirmeyi başarmaktadır. General Irwin'in insanları olumlu yönde etkilemesi, hikayenin adeta ilmek ilmek işlenmesi filme apayrı bir hava katmaktadır.

Hikayenin yanında filmin etkisini arttıran en önemli etmense hiç şüphesiz Robert Redford ve James Gandolfini'nin muhteşem performanslarıdır. Özellikle Robert Redford'un karizmatik lider General Eugene Irwin rolüne çok yakıştığını, James Gandolfini'nin acımasız cezaevi müdürü rolünün hakkını verdiğini rahatlıkla söyleyebilirim. 

Sonuç olarak mutlaka izlenmesi gereken ve arşivde bulundurulması gereken muhteşem bir filmdir. Eğer izlemediyseniz ilk fırsatta izlemelisiniz.

The Last Castle (2001) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder