Tango & Cash [1990]


Üzerinden yıllarca geçse de ve onlarca kez izlemiş olsanız da bazı filmleri izlemekten hiç sıkılmazsınız. İşte bence, başrollerinde Sylvester Stallone ve Kurt Russell'in yer aldığı "Tango ve Cash" filmi de bu filmlerden biridir.

Gelelim filmin konusuna. Raymond Tango ( Sylvester Stallone ) ve Gabriel Cash ( Kurt Russell ) birbirine tamamen zıt karakterlere sahip iki polis memurudur. Tango, meslek kurallarına sıkı sıkıya bağlı, düzenli, disiplinli ve şık giyinmekten hoşlan bir polis memurudur. Cash ise disiplinle sıkıntıları olan, kurallara çok bağlı kalamayan ve rahat giyinmekten hoşlanan biridir. Ancak ikisinin ortak yanı, polis teşkilatının en iyi ve gözü pek polis memurları olmalarıdır. Her ikisi de yürüttükleri operasyonlarla suç örgütünün başı olan Yves Perret'e ( Jack Palance ) giderek yaklaşmaktadırlar. Bu durumdan rahatsız olan Yves Perret, iki acar polis memuruna büyük bir kumpas kurar. Tango ve Cash, işlemedikleri bir cinayet suçundan suçlu bulunur. Artık Tango ve Cash, içerisi kendi yakaladıkları suçlularla dolu olan bir hapishane hayatı yaşamak zorunda kalacaklardır. İçeriden aldıkları yardımla hapisten kaçmayı başaran ikili, artık beraber hareket ederek suçsuz olduklarını ispat etmek için ölümüne bir savaşın içine gireceklerdir.

Aksiyon, macera ve komedi unsurlarını aynı potada eritmeyi başarmış, son derece eğlenceli bir hikaye anlatımına sahip olan sürükleyici bir film dersem yanlış söylemiş olmam herhalde. Hemen filmin başlangıcında gerçekleşen aksiyon ile seyirciyi kendisine bağlamayı başaran film, aynı tempoda devam etmekte ve çok daha tempolu bir şekilde sona ermektedir. Ki burada da filmin temelini oluşturan aksiyon sahnelerinin iyi kurgulanmış olduğunu ve aksiyon sahnelerinin olmazsa olmazı olan görsel efektlerin zamanına göre iyi iş çıkardığını rahatlıkla söyleyebilirim. Tüm bu başarılı aksiyon sahnelerinin arasına iyi yerleştirilmiş esprili diyaloglar da filmin başarısını perçinlemektedir.

Filmin, yıllar geçse de hala sevilmesini sağlayan bir diğer önemli unsur ise hiç şüphe yok ki Sylvester Stallone ve Kurt Russell'ın hem canlandırdığı karakterlere çok yakışmaları hem de birbirleri ile iyi birer ikili olmalarıdır.

Sonuç olarak mutlaka izlenmesi gereken filmlerden biridir.      

Tango & Cash (1989) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder