Hadi İnşallah


PuCCa. Yazdığı blog ile fenomen olan hatun. Gerçek adı Pınar Selen Işık. Üniversite için geldiği Ankara'da aşık olan, aşık olduğu erkekten binbir türlü kazık yiyen, en sonunda ondan öç almak için bir blog oluşturan, bu blogda (nasılsa gerçek adını kullanmadığı ve hiç bir zaman da açıklamayacağına güvenerek!!! :) ) verip veriştiren, gönlünce küfreden, dağıtan, her bir şeyleri açıkça anlatan hatun. Nereden bilsin ki bir gün yazdıklarının takipçisi milyonları bulacak, yayınevleri blogunda yazdığı şeyleri kitaplaştırması için peşinde koşacak, hatta filmi bile çekilecek... öyle değil mi?

PuCCa'nın yazdıkları şimdiye dek Küçük Aptalın Büyük Dünyası (1), Ve Geri Kalan Her Şey (2), Allah Beni Böyle Yaratmış (3), Ay Hadi İnşallah (4) ve O Adam Buraya Gelecek (5) isimli 5 günlüğü (kitabı) bulunuyor. İsmi açığa çıkmadan önce de sonra da tüm yazdıkları gayet doğal ve açık sözlü. Hatun lafını budaktan sakınmıyor. Ama aynı zamanda da tazminat davaları ile uğraşmamak için hiç bir zaman gerçek isim kullanmıyor. Kendisi, kız kardeşi, patronu, sevgilisi.. herkese ama herkese bir isim takıyor. PuCCa, Zodi, Pekmez, Limon, Ceri, Bayan Kaltak, vs.. 

Neticede, kitaplar bu kadar tutunca, birileri çıkıp filmini de yapalım diyorlar. Telif haklarını satın alıp, koyuluyorlar işe. Neticede de şu an anlatmakta olduğumuz film, Hadi İnşallah çıkıyor ortaya. Film aslında PuCCa'nın 1. kitabı olan Küçük Aptalın Büyük Dünyası filminden esinlenerek hazırlanmış bir film ama anlayamadığı bir şekilde 4. kitabın adını (Ay Hadi İnşallah) taşıyor. Bence kitaptan uyarlama film yapıyorsan, böyle bir şeyi göz ardı etmek mantıksız. Bambaşka bir isim verilebilecekken, hatunun diğer bir kitabının (ki o kitapta anlatılanlar bambaşka) adının verilmesi ilgisiz olmuş. 

Kitapları okumuş biri olarak, karakterleri ister istemez tanıyorsunuz. Dolayısı ile de filmdeki karakterlerin yerine oturup oturmadığını da iyi bir şekilde değerlendirebiliyorsunuz. Büşra Pekin PuCCa rolünde gayet başarılı bir performans sergilemiş. İzlerken "ne kadar da yetenekli" diye düşünmekten kendinizi alamıyorsunuz. Yine Pekmez rolüne Murat Boz gayet yakışmış. Kitabı okurken de aşağı yukarı benzer bir tip hayal ediyorsunuz zaten. Yine Bayan Kaltak rolünde Müjde Uzman da tam tipine oturmuş diyebilirim. Zodi karakterini canlandıran İdil Dizdar rolüne yakışmışken, neden gözlerini sürekli kapatan tuhaf bir saç modeli ile işi baltalamışlar, anlayabilmiş değilim. Cezmi Baskın'ı baba rolüne her ne kadar yakıştırmışsam da, kitaba uygun bir karakter oluşturulmamış. Yine hala (Hülya Gülşen) karakteri de öyle. Kitabı senaryolaştırma aşamasında daha fazla izleyici kitlesine hitap edebilmek adına bazı değişiklikler yapıldığını düşünüyorum. Kendilerince haklı da olabilirler ama zaten kitapları yok satmış ve son derece eğlenceli, komik olan bir metin elde mevcutken, bu kadar değişikliğe gerek var mıydı, tartışılır.

Ayrıca PuCCa da filmi pek beğenmemiştir. Daha doğrusu kendi kitabı ile pek alaka kuramamıştır.  Son kitabı "O Adam Buraya Gelecek"te filmi, yapımcılarını yerden yere vurmasa da, iyi eleştirmiştir. Duyurulur..

Filmin konusu ise şu şekilde: PuCCa üniversite için 4 yılını Ankara'da geçirir. Ancak üniversitenin bitmesi ve öküz! erkek arkadaşı ile ayrılması neticesinde, memleketi İzmir'e dönüş yapar. PuCCa kendi halinde bunalımını yaşamaya çalışırken, aile ve eş dost baskısı ile kendini işe girmek zorunda hisseder. Babasının tanıdıkları vasıtasıyla yerel bir televizyon kanalında iş bulur. Bulduğu gibi de Pekmez adını taktığı haber spikerine aşık olur. Ancak önünde Pekmez'e aşık bir Bayan Kaltak engeli bulunmaktadır. Bakalım bu süreçte PuCCa'nın başından neler geçecektir?

Her ne kadar kitabına aman aman uygun olmayan, kendi içinde bambaşka bir senaryolaştırma geçirmiş olsa da, Hadi İnşallah filmi genel olarak iyi ve eğlenceli bir film. Hiç sıkmadan, hatta sürekli güldüren, izlemekten pişman olmayacağınız bir film. Tavsiye edilir.

SON SÖZ: Kısa bir süre önce oyuncu Serhat Osman Karagöz evlenip yuvaya kavuşan PuCCa'ya ve Hadi İnşallah filmine başarılar..

Ebru Karaca NAR


Hadi Insallah (2014) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder