The Chronicles of Riddick - Riddick Günlükleri [2004]


Vin Diesel ile özdeşleşmiş Riddick karakterinin hikayesinin anlatıldığı serinin ikinci filmi olan "The Chronicles of Riddick - Riddick Günlükleri" filminde bu sefer Helion Prime gezegenine konuk oluyoruz.

Lord Marshal ( Colm Feore ) Underworld'e yapmış olduğu yolculuğundan çok daha güçlü şekilde geri dönmüştür. Lord Marshal önderliğindeki Necromongerlar artık kainattaki tüm yaşamı tehdit etmektedir. Zira insanlar ya Lord Marshal'ın liderliğini kabul etmek ya da yok olmak arasında bir tercih yapmaz zorunda kalacaklardır. Lord Marshal'n bir sonraki hedefi Helion Prime gezegenidir. Helion Prime da aynı sonla karşı karşıya kalır. Bu sırada ödül avcılarının bir numaralı hedefi olan Riddick'in ( Vin Diesel ) yolu da Helion Prime düşer. Helion Prime gezegeninin yöneticileri adeta "dinsizin hakkından imansız gelir" düşüncesiyle Lord Marshal'a karşı koyabilecek tek kişinin, sahip olduğu özel yetenekler dolayısıyla, Riddick olduğuna karar verirler. Artık tüm Helion Prime'ın kaderi bir kanun kaçağının ellerinde olacaktır.

Her ne kadar 2000 yılında vizyona giren Pitch Black/Derin Karanlık filminin devam filmi olsa da bu devam filminin hikayesinin ilk film ile pek bir ilgisi bulunmamaktadır. 

Hikaye olarak, filmin sürekleyici bir hikayeye sahip olduğunu, aksiyon ve bilim-kurgu ögelerinin yerinde ve dozunda harmanlandığını rahatlıkla söyleyebilirim. Filmin, başlarda biraz ağır ilerlediğini ve sonlara doğru aksiyonun giderek arttığını belirtmek isterim. İyi hikayeyi destekleyen başarılı görsel efektler ile seyir zevki yukarılara taşınmıştır. 

Tüm bunlara ilaveten Vin Diesel, Judi Dench, Karl Urban, Alexa Davalos ve Colm Feore gibi isimlerden oluşan oyuncu kadrosu da filmin başarısını bir kaç adım ileri taşımıştır. 

Filmle ilgili söyleyebileceğim tek olumsuz şey ise Riddick hikayesinin tam olarak derinlemesine anlatılmamasıdır. Riddick ile ilgili pek çok şey cevapsız bırakılmıştır. 

Sonuç olarak iyi aksiyonu ve görsel efektleri ile izlenmesi gereken filmlerden biri olduğunu düşünüyorum. İzleyin, pişman olmazsınız.

The Chronicles of Riddick (2004) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder