Seeking Justice - İntikamın Bedeli [2011]


Kariyerinde The Rock, Con Air ve Face Off gibi efsanevi filmlere imza atmış olan Nicolas Cage'in son yıllarda yer aldığı filmler maalesef birer fiyasko dersem yanlış söylemiş olmam herhalde. İşte ünlü oyuncunun 2011 yılında yer aldığı "Seeking Justice - İntikamın Bedeli" filmi de yine bir Nicolas Cage fiyaskosu diyebileceğimiz filmlerden biri.

Neyse gelelim filmimizin konusuna. Will Gerard ( Nicolas Cage ) müzisyen olan karısı Laura ( January Jones ) ile mutlu bir hayat sürmekte olan başarılı bir İngilizce öğretmenidir. İkilinin bu mutlu hayatı bir gecede alt üst olacaktır. Provadan çıkan Laura ağır bir cinsel saldırının kurbanı olur. Laura, tecavüze uğramış ve ağır şekilde darp edilmiştir. Hastanede karısının durumunu öğrenmek için beklerken Will'in yanına şık giyimli, kendisi Simon ( Guy Pearce ) olarak tanıtan esrarengiz bir adam gelir. Simon, yaşanan bu çirkin olaydan sonra çifti duygusal açıdan yıpratacak adli süreci yaşamak yerine, adaleti derhal yerine getirmeyi teklif eder. Dahası Simon, adaleti yerine getirmek için Will'den maddi olarak herhangi bir şey de istememektedir. Simon'un tek şartı, ileride Will tarafından gerçekleştirilecek olan bir iyiliktir. Yaşadığı olayın ilk şoku daha geçmeden Will, Simon'un teklifini kabul eder. Sonrasında Laura'ya tecavüz ve darp eden kişi Simon ve gizli örgütü tarafından yakalanır ve öldürülür. Aradan altı ay geçer ve Simon tekrar meydana çıkar. Simon, Will'den, başka bir mağdura yardım etmesi için birini öldürmesini ister. Artık olaylar Will için tehlikeli be korkunç bir hal almak üzeredir.

Film, ilk başlarda enteresan ve ilgi çekici bir hikaye ile başlamaktadır. Merak uyandıran bu hikaye ile film, seyirciyi kendisine bağlamayı başarmaktadır. Ancak hikayenin ilerlemesi ile birlikte işler saçma bir hal almaktadır. Hikaye olarak pek çok açık kapının yer aldığı, mantık hataları ile dolu olan film, maalesef başladığı gibi ilerlememektedir. Hikayenin bu şekilde ilerlemesi de filmin inandırıcılığını yerle bir etmektedir. Adaleti sağlamaya çalışan ve bunu yaparken mağdur yakınlarını kullanan böyle bir örgütün nasıl oluştuğunu anlatmayı başaramayan film, inandırıcılığını herhangi bir sağlam temele dayandıramamaktadır. 

Nicolas Cage, Guy Pearce, January Jones gibi popüler isimlerden oluşan oyuncu kadrosu da basit hikayenin kurbanı olmuşlardır düşüncesi bende ağır basmaktadır. 

Sonuç olarak izleyecek başka filminiz varsa bu film sizin için zaman kaybı olacaktır. Başka filmlere yönelmenizi tavsiye ederim.

Seeking Justice (2011) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder