RoboCop [1987]


Bazı filmler vardır ki bunlar orijinal ve etkileyici hikayesi ile yıllar geçse de unutulmazlar ve defalarca izlenebilirler. Bence 1987 yılında vizyona girmiş olan RoboCop filmi de bu filmlerden biridir.

Detroit Polis Departmanı, artan suçla mücadele edemez konuma gelmiştir. Her geçen gün onlarca polis öldürülmektedir. Polisler artık grev yapmanın eşiğine gelmişlerdir. Bu arada OCP şirketi, Detroit Belediyesi ile yapmış olduğu anlaşma sonucunda polis departmanının kontrolünü eline geçirmiştir. Ayrıca OCP, Detroit şehri yerine Delta City adıyla büyük bir inşaat projesini başlatmak üzeredir. Bu büyük inşaat projesini devreye sokmanın ilk şartı ise şehrin güvenliğini sağlamaktır. Bunu sağlamak için şirketin başkan yardımcısı olan Dick Jones'un ( Ronny Cox ) bir robot projesi vardır. Ancak Dick Jones'un projesi başarısızlığa uğrar. Bunun üzerine Dick Jones'un en büyük rakibi olan ve şirkette gelecek vaat eden, genç ve hırslı Bob Morton'un ( Miguel Ferrer ) RoboCop projesi devreye sokulur. RoboCop için yaşayan bir beyne ihtiyaç vardır. Bu beyin ise suç ağının lideri Clarence J. Boddicker ( Kurtwood Smith ) tarafından katledilen polis memuru Alex Murphy'den ( Peter Weller ) sağlanacaktır. Yapılan çalışmalar düzgün gider ve RoboCop, Detroit sokaklarında güvenliği sağlamak için göreve çıkar. Ancak Clarence J. Boddicker ve çetesinin başkaca planları vardır. Dahası Boddicker ve çetesinin arkasında çok daha büyük güçler yer almaktadır. Adalet ve intikam için RoboCop büyük bir mücadelenin içine girmek zorunda kalacaktır.

Filmin, son derece orijinal ve etkileyici bir hikaye üzerine inşa edilmiş olması, bilim-kurgu ve aksiyon ögeleriyle dramanın sağlam şekilde harmanlanmış olması, yıllar geçse de unutulmaz filmler arasında yer almasını sağlamıştır. Hatta filmin aksiyon yanından ziyada dram yanının ağır basıyor olması, filmin etkileyiciliğini arttırmaktadır.

Filmde görsel efektler konusunda büyük bir ikilem yer almaktadır. RoboCop'ın görüntüsü üzerinde hayli uğraşılmış ancak diğer hususlar üzerinde fazla durulmamıştır. Özellikle RoboCop'ın rakibi olan diğer robotun görüntüsü gerçekten yerlerde sürünmektedir. 

Clarence J. Boddicker karakterini canlandıran Kurtwood Smith'in ve Dick Jones karakterini canlandıran Ronny Cox'un rollerine çok yakıştığını ve bu durumun filmin başarısını bir kaç adım ileri taşıdığını rahatlıkla söyleyebilirim. 

Sonuç olarak kült bilim-kurgu filmlerinden biri olan bu şaheseri mutlaka izlemelisiniz. 

RoboCop (1987) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder