Cube 2: Hypercube - Küp 2: Hiperküp [2002]


1997 yılında vizyona giren ilk Küp filmi, çok düşük bütçe ile çekilmiş olmasına rağmen, sinema çevrelerince büyük beğeni toplamıştı. Hal böyle olunca devam filmlerinin de çekilmesi kaçınılmaz olmuştur.

Aradan beş yıl geçmiş ve 2002 yılında "Cube 2: Hypercube - Küp 2: Hiperküp" filmi vizyona girmiştir. Ancak peşinen söylemeliyim ki aradan geçen beş yıla rağmen pek çok açıdan ilk filmin gerisinde bir devam filmidir. Neyse bu hususa filmin konusunu anlattıktan sonra değineceğim.

İlk filmde olduğu üzere yine bir grup insan kendilerini küplerden oluşan bir mekanda bulurlar. İnsanlar neden ve nasıl geldiklerini bilmedikleri bu mekandan kurtulmanın yollarını aramaktadırlar. Ancak buradaki insanların her birinin, öyle veya böyle bir şekilde bu mekanla bir ilgileri vardır. Zaman geçtikçe insanlar, içinde bulundukları mekanın bir hiperküp olduğunu anlar. Sonrasında ise ilginç olaylar yaşanmaya başlar. Zira mekan ve zaman olarak tutarsızlıklar boy göstermiştir. Kısa zamanda paralel gerçekliklerin aynı anda aynı mekanda çakıştığını gören insanların buradan nasıl çıkılacağı ile ilgili en ufak bir fikirleri yoktur. 

Hikaye olarak son derece orijinal bir hikayeye sahip olan ilk Küp filminin başarısının sırrı kesinlikle niye ve neden soruları ile ilgilenmemesiydi. İlk filmin tek bir amacı vardı; o da insanların hayatta kalması ve hapsoldukları bu mekanda kurtulmasıydı. İşte ikinci Küp filmi ile maalesef ilk filmin başarılı olmasını sağlayan unsurlardan uzaklaşılmıştır. Hikaye, mantıklı bir yere bağlanmaya çalışılmıştır. Ancak hiperküp, paralel evren gibi anlatması ve anlaması zor konular üzerine inşa edilmiş olan film, hikayeyi tam olarak bağlayamamıştır. Filmin finali ise kafaları daha da karıştırmıştır düşüncesindeyim.

Hikaye anlatımı olarak yine ilk filmin gerisinde olan bir filmdir dersem yanlış söylemiş olmam herhalde. Zira ilk filmin gerilimli, heyecanlı ve her bir insandan şüphelendiren yapısını bu filmde izlemek pek de mümkün görünmemektedir. 

Filmin, görsellik olarak zamanının gerisinde olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Her ne kadar görsel efektlere sırtını yaslamayan bir film olsa da görsel efektlerin önemli olduğu sahnelerde film, sınıfta kalmıştır. Özellikle zamanın yavaşladığı ve hızlandığı sahnelerde, bıçaklardan oluşan küp sahnesinde görsel efektler adeta gözleri tırmalamaktadır.

Sonuç olarak ilk filmin çok gerisinde olan bir devam filmidir. İlk filmin hatırına izlenebilir. Ancak izleyecek başka filmleriniz varsa bu filmi es geçebilirsiniz.

Cube²: Hypercube (2002) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder