Now You See Me - Sihirbazlar Çetesi [2013]




Yaşı benim gibi otuzlu yaşların ortalarında olanlar veya daha büyük olanlar için sihirbazlık ve illüzyon denilince akla ilk gelen isim kesinlikle Sermet Erkin olacaktır. Küçüklüğümde Sermet Erkin'in yaptığı numaraları hayranlıkla ve ağzım açık izlediğimi hatırlıyorum. Sonrasında ise tüm dünyada çığır açan ünlü Amerikalı sihirbaz David Copperfield çıkageldi. O zamana kadar kimsenin hayal bile edemeyeceği numaralarla insanların akıllarını başlarından almıştı. Günümüzde ise İngiliz Dynamo ( Steven Frayne ) bu sektörün en önde gelen sihirbazı olarak karşımıza çıkmaktadır. 

Sihirbazlık ve illüzyon üzerine çekilen filmler denilince  Christopher Nolan'ın “The Prestige/Prestij” ve Neil Burger’in “The Illusionist/İllüzyonist” filmleri aklıma ilk gelenler arasında. Ancak "Now You See Me - Sihirbazlar Çetesi" filmini izledikten sonra yukarıda saydığım filmlerin arasına bu filmi de koyacaksınızdır düşüncesindeyim.

Neyse gelelim filmimizin konusuna. J. Daniel Atlas ( Jesse Eisenberg ), Merritt McKinney ( Woody Harrelson ), Henley Reeves ( Isla Fisher ) ve Jack Wilder ( Dave Franco ) birbirlerinden bağımsız çalışan ve farklı yetenekleri olan dört usta sihirbazdır. Ancak bu dörtlünün yolu aldıkları esrarengiz mesajlarla birleşecektir. Bu mesajlar sonrasında "Mahşerin Dört Atlısı" adı altında beraber çalışmaya ve gösteriler yapmaya başlamışlardır. Ekibin destekçisi ise zengin iş adamı Arthur Tressler'dir ( Michael Caine ). Ekip, ilk gösterisini, birleşmeden bir yıl sonra New York'ta gerçekleştirecektir. Bu gösteride, Fransa'da bulunan bir bankanın kasasına girilecek ve oradaki para çalınacaktır. Gösteri gerçekleşir ve kasadaki para Paris'ten New York'a taşınır. Olay artık illüzyon gösterisinden çıkmıştır. FBI ajanı Dylan Rhodes ( Mark Ruffalo ) olayı araştırmakla görevlendirilir. Fransız interpol ajanı Alma Dray ( Mélanie Laurent ) da Dylan'ın ortağı olur. Ayrıca hayatını sihirbazların numaralarını ifşa ederek kazanan program yapımcısı Thaddeus Bradley ( Morgan Freeman ) de ekibin peşine düşer. Ancak FBI ve interpolün elinde herhangi bir delilin olmaması sebebiyle sihirbazlar serbest kalır. İkinci gösteri New Orleans'ta gerçekleşir. Bu gösteride de sihirbazların destekçisi olan Arthur Tressler, hedef olur ve Arthur Tressler bu gösteri sonrasında soyulmuştur. Artık Mahşerin Dört Atlısı, kaçak konuma düşmüştür. Ancak ekibin son bir gösterisi daha vardır.

Öncelikle filmin, son derece etkili ve iyi kurgulanmış bir hikaye üzerine inşa edilmiş olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Daha ilk sahne ile seyirciyi içine alan hikaye, o kadar akıcı ve eğlenceli bir dille anlatılmış ki filmin finalinin nasıl geldiği anlamayacaksınız. Kaldı ki filmin finalinin son derece sürprizli olması ve hiç bir açık kapı bırakmaması da filmden aldığınız zevki katlayacaktır.

Mark Ruffalo, Morgan Freeman, Michael Caine ve Woody Harrelson gibi usta isimlerin yanına Jesse Eisenberg, Isla Fisher ve Dave Franco gibi genç sayılabilecek isimlerin eklenmesi ile oluşan oyuncu kadrosu da filmden alacağınız zevki arttırmaktadır. Özellikle Morgan Freeman'ın filme ayrı bir hava kattığını Mark Ruffalo'nun canlandırdığı Dylan Rhodes karakterinin filmin eğlence unsurunu sırtlamış olduğunu belirtmek isterim. 

Sonuç olarak özellikle sağlam finali ile mutlaka izlenmesi gereken filmlerden biridir.

Now You See Me (2013) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder