Zookeeper - Hayvan Bakıcısı [2011]


Bazen gözümüzün önündekilerin kıymetini bilmeyiz ve bize değer vermeyenlerin peşinden koşarız. Maalesef hayatın gerçeği gibi olmuş bu durum üzerine de pek çok film çekilmiştir. İşte Kevin James'in oynadığı Zookeeper - Hayvan Bakıcısı filmi de tam da bu konudan hareketle çekilmiş bir komedi filmidir.

Griffin Keyes ( Kevin James ) sevgilisi Stephanie'ye ( Leslie Bibb ) evlenme teklifi etmiş ancak kendisinden hayır cevabı almıştır. Griffin, içine düştüğü bu duygusal bunalımdan, kendisini mesleğine adayarak kurtulmuştur. Bu adanmışlık sayesinde kendisi Franklin Park Hayvanat Bahçesi'nin en iyi hayvan bakıcısı yapmıştır. Dahası, hayvanat bahçesindeki tüm hayvanlar da Griffin'i çok sevmektedir. Aradan yıllar geçer ve Stephanie tekrar çıkar gelir. Bu geri dönüş Griffin'in kafasının karışmasına yetmiştir. Griffin, Stephanie'yi tekrar kazanmak için işinden ayrılmayı düşünür. Zira işi tüm vaktini çalmaktadır. İşte her şey bu noktada karışır. Zira bakıcılarının gitmesini engellemek için hayvanlar, yıllardır insanlardan sakladıkları özelliklerini ortaya çıkarırlar. Hayvanlar aslında konuşuyordur. Bundan sonrasında ise hayvanat bahçesinin tüm sakinleri, Griffin'e kur yapmanın derslerini vermektedirler. Hayvanların sözünü dinlemeye başlayan Griffin için işler daha da karmaşık bir hal alacaktır.

Aslına bakacak olursanız klasik bir hikaye üzerine inşa edilmiş olan ve türe herhangi bir yenilik katamayan sıradan bir film ile karşı karşıyayız. Hikaye, tahmin edilebilir şekilde başlamakta ve herhangi bir sürpriz yapmadan aynı şekilde bitmektedir. Eğlence ve komedi seviyesi olarak Kevin James'in en vasat filmi olduğunu söyleyebilirim. Bir iki sahne dışında pek gül(e)mediğimi de belirtmek isterim.

Yukarıda belirtmiş olduğum olumsuz şeylere rağmen insanlara hayvan sevgisini tekrar hatırlatması bakımından izlenmesi gerekir düşüncesindeyim. Zira günümüz şehirlerinde hayvanlardan uzak bir yaşam sürmeye başlayan çocuklarımız için de izlenebilir. Küfürden ve argodan uzak oluşu da benim için filmin önemli artıları arasındadır.

Sonuç olarak boş bir vaktinizde vakit geçirmek için izleyebilirsiniz.


Zookeeper (2011) on IMDb
Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder