L-immortel - Ölümsüz [2010]


Fransız tarzı bir "Godfather" filmi izlemek istiyorsanız "L'immortel - Ölümsüz" filmi sizler için iyi bir tercih olacaktır düşüncesindeyim. 

Charly Matteï ( Jean Reno ) ikinci evliliğinde mutluluğu bulmuş, karısı ve çocukları ile mutlu bir yaşam sürmekte olan Marsilya'nın en güçlü mafya babalarından biridir. Ailesi ile daha çok vakit geçirmek için yasa dışı işlerini bırakmıştır. Fakat geçmişi peşini bırakmaz. Bir gün Charly Matteï kapalı bir otoparkta infaz edilir. Vücuduna 22 kurşun isabet etmiş olmasına rağmen Charly hayatta kalmayı başarır. İlk başlarda intikam almayı düşünmez. Ancak en yakın adamlarından birinin öldürülmesi üzerine Charly için intikam kaçınılmaz olur. Önce kendi infazını gerçekleştiren 8 kişinin sonrasında ise bu infaz emrini veren kişinin peşine düşen Charly geçmişi ile yüzleşmek zorunda kalacaktır.

Filmin hikayesi aile, sadakat, dostluk ve ahlaki değerler üzerine inşa edilmiştir. Her ne kadar klasik bir intikam filmi olsa da sahip olduğu duygusal yapısı ile benzerlerinden ayrılmaktadır. Hollywood yapımı intikam filmlerinin aksine aksiyona sırtını dayamaması belki de bu filmin en önemli artısıdır. Ancak var olan aksiyonun da gayet başarılı ve doyurucu olduğunu belirtmek isterim.

Filmde pek çok yan karakter yer alsa da ve bu yan karakterlerin hikayeye pek çok etkisi bulunsa da Jean Reno'yu farklı bir yere koymak gerekir düşüncesindeyim. Zira Jean Reno'nun emekli mafya babası Charly Matteï rolüne çok yakıştığını ve sağlam oyunculuğu ile filmi sırtlayıp götürdüğünü rahatlıkla söyleyebilirim.

Sonuç olarak hem iyi hem de farklı tarz bir intikam filmi izlemek istiyorsanız, L'immortel - Ölümsüz filmi tam da size göre bir film. Mutlaka izlemelisiniz. 

22 Bullets (2010) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder