Date Movie - Buluşma Olayı [2006]


Hollywood yapımlarını ti'ye alan absürt komedi filmlerini, özellikle 90'lı yıllarda çokça izlemiş bulunmaktayız. "Hot Shots", "Naked Gun/Çıplak Silah" ve "Scary Movie/Korkunç Bir Film" gibi filmler bu tarz komedi filmlerinin önde gelen örneklerindendir.

İşte başrollerinde How I Met Your Mother dizisinden hatırlayacağınız Alyson Hannigan'ın yer aldığı Date Movie/Buluşma Olayı filmi de bu tarz komedi filmlerinden biridir. Ancak maalesef tarzın iyi örneklerinden biridir demek pek de mümkün görünmeyen bir film.

Neyse lafı fazla uzatmadan filmin konusundan bahsedeyim. Julia Jones ( Alyson Hannigan ), gerçek aşkı arayan, yaklaşık 150 kilogram ağırlığında, annesi Hint, babası siyahi Yunan olan ve yarı Japon Yahudi bir genç bayandır. Bir gün Grant Funkyerdoder ( Adam Campbell ) isimli gençle tanışması ile hayatı değişecektir. Julia, kendisini Grant'e beğendirmek için buluşma doktoru Hitch'e ( Tony Cox ) başvurur. Hitch de Julia üzerinde bir dizi işlem gerçekleştirerek Julia'yı güzel ve zayıf bir bayana dönüştürür. Her şey Julia ve Grant için mükemmel gitmektedir. Her ikisinin ailesi de tanışmış ve düğün hazırlıkları başlamıştır. Ancak her mükemmel şeyin bir sonu vardır. Çünkü Grant'in eski nişanlısı Andy ( Sophie Monk ) ortaya çıkmıştır ve kendisi bu düğüne engel olmak için tüm seksiliğini kullanmaya hazırdır.

Date Movie - Buluşma Olayı filminin ana hikayesinin aslen "Briget Jones'un Günlüğü" ve "Zor Baba" filmlerinin hikayelerinin üzerine inşa edilmiş olduğunu belirtmek isterim. Ancak bu filmlerin yanında Kill Bill, Kadınlar Ne İster, Hitch, Star Wars, Bir Erkek On Günde Nasıl Kaybedilir, King Kong, Pretty Woman gibi filmlerden de sahnelerin yer aldığını söyleyebilirim.

Ana hikayenin tam oturmamış olması ve filmin genel olarak sıkıcı ilerlemesi sonucunda kötü bir film ortaya çıkmıştır. Diğer filmleri ti'ye alan sahnelerin iyi kurgulanmamış olması da filmin tüm özelliğine alıp götürmüştür. Bir iki komik sahne olsa da maalesef bu sahneler filmi kurtarmaya yetmemiştir.

Sonuç olarak kötü kurgusu ve sıkıcı anlatımı ile uzak durulması gereken filmlerden biridir. Türü seviyorsanız yukarıda saydığım filmleri izlemenizi tavsiye ederim.

Date Movie (2006) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder