The Fifth Element - Beşinci Güç [1997]


Sinemanın her işi yapan ( yönetmen, yapımcı, senaryo yazarı vb ) şahsiyetlerinden biri olan Luc Besson'un en sevilen filmlerinden biri de hiç şüphesiz başrollerinde Bruce Willis ve Milla Jovovich'in yer aldığı "The Fifth Element - Beşinci Güç" filmidir.

Hikaye 1930'lu yıllarda Dünya'da başlamaktadır. Her 5000 yılda bir, tüm yaşamı yok etmek üzere ortaya çıkacak olan mutlak kötülük, ancak ateş, su, toprak ve hava elementlerini kullanacak olan üstün varlık tarafından durdurulabilecektir. "Beşinci Element" adı verilen bu varlık tüm yaşamın koruyucusudur. Aradan 300 yıl geçer ve kötülük boy gösterir. Bunun üzerine element taşlarının koruyucuları dünyaya ulaşmaya çalışırken kurulan pusu sonucunda yok edilirler. Ancak bu felaketten büyük bir mucize doğacaktır. Zira Leeloo ( Milla Jovovich ) bu olay sonrasında dünyaya gelir. Leeloo'nun yolu, bir şekilde eski asker yeni taksi şoförü Korben Dallas ( Bruce Willis ) ile kesişir. Olayların ciddileşmesi ile birlikte Korben Dallas hükumet tarafından element taşlarının bulunması ve dünyaya getirilmesi için görevlendirilir. Korben, Leeloo ve Peder Vito Cornelius ( Ian Holm ) element taşlarını bulmak ve sonrasında tüm yaşamı kurtarmak için amansız bir mücadelenin içine gireceklerdir. 

"The Fifth Element - Beşinci Güç" filminin bu kadar sevilmesindeki başlıca etmen hiç şüphesiz aksiyon, bilim-kurgu ve eğlencenin başarılı bir şekilde harmanlanmasıdır. Film, klasik ve basit sayılabilecek bir hikaye üzerine inşa edilmiş olsa da sağlam aksiyonu ve eğlenceli anlatımıyla türünün en iyilerinden biridir. Zamanına göre iyi sayılabilecek görsel efektleri ve son derece akıllıca düşünülmüş ve filmin eğlencesine eğlence katan kostümleri ile mutlaka izlenmesi gerektiğini düşünüyorum.

Bruce Willis, Milla Jovovich, Ian Holm ve Gary Oldman gibi isimlerden oluşan oyuncu kadrosu da filmi benzerlerinden bir kaç adım ileri taşımaktadır. Özellikle Gary Oldman'ın ( Jean-Baptiste Emanuel Zorg karakteri ile ) filme ayrı bir hava kattığını belirtmek isterim.

Sonuç olarak aksiyon, eğlence ve bilim-kurguyu başarılı bir şekilde harmanlamayı başarmış olan bu filmi mutlaka izlemelisiniz.

The Fifth Element (1997) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder