James Bond: Die Another Day - James Bond: Başka Gün Öl [2003]


Ian Fleming tarafından 1952'de yaratılmış olan hayali İngiliz ajan James Bond'un maceralarının anlatıldığı film serisi, sinema tarihinin en uzun soluklu film serilerinden biridir. Bu zamana kadar Sean Connery (1962–67/ 1971), David Niven (1967), George Lazenby (1969), Roger Moore (1973–85), Timothy Dalton (1987–89), Pierce Brosnan (1995–2002) ve Daniel Craig (2006–günümüz) tarafından canlandırılmış olan James Bond'un, geçtiğimiz günlerde vizyona girmiş olan Spectre filmi, serinin 25.filmidir.

Neyse bu kısa bilgilerin ardından gelelim filmimizin konusuna. James Bond'un ( Pierce Brosnan ) silah kaçakçılığı yapan Kuzey Kore ordusunda görevli Albay Moon'a ( Will Yun Lee ) karşı yürüttüğü operasyon felaketle sonuçlanır. Albay Moon ölürken, James Bond da Kuzey Kore'de esir düşer. 14 ay boyunca türlü işkencelere maruz kalan Bond, Kuzey Koreli terörist Zao ( Rick Yune ) ile takas edilir. Aradan geçen on dört ayda, dünyada pek çok değişiklik yaşanmış ve Bond artık işe yaramaması sebebiyle teşkilattan uzaklaştırılmıştır. Ancak Bond, kendisini Kuzey Kore'de ele vereni bulmak ve intikamını almak için Küba'dan İzlanda'ya sürecek olan amansız bir maceranın içine girecektir. Yaptığı araştırmalar sonucunda tüm oklar Gustav Graves ( Toby Stephens ) isimli elmas milyarderini göstermesi sonucunda, James Bond, Gustav Graves'i takibe alacaktır.

Konu olarak eğlenceli ve sürükleyici bir hikaye üzerine inşa edilmiş olan film izleyiciyi sıkmadan kendisini sonuna kadar izlettirmeyi başarmaktadır. Başarılı görsel efektler ve iyi kurgulanmış aksiyon sahneleri ile desteklenen film, bu açıdan da başarılı sayılabilir. Ancak zaman zaman yer alan insan aklını zorlayan sahneleri ile film inandırıcılığını yitirmektedir. Özellikle İzlanda'da ve filmin finalinde Kore'de yaşananlar filme çok puan kaybettirmektedir düşüncesindeyim. 

Şahsi fikrim, James Bond karakterine en çok yakışan oyuncu olan Pierce Brosnan'ın, yine rolünün hakkını verdiği yönündedir. Her Bond filminde olan "Bond Kızı"nı bu filmde Halle Barry, Jinx Johnson rolü ile canlandırmaktadır. Ve Halle Barry'nin bu role çok yakıştığını da belirtmek isterim. 

Sonuç olarak izlediğinizde sıkılmayacağınız ve pişman olmayacağınız ancak izlemeseniz de pek bir şey kaybetmeyeceğiniz bir Bond filmi olduğunu düşünüyorum. Karar sizin.

Die Another Day (2002) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder