I Am Legend - Ben Efsaneyim [2008]


Kıyamet sonrası bilim-kurgu filmleri son zamanların popüler olan film türleri arasında. Dünyaya meteor çarpması, küresel nükleer savaş, buz devrine girilmesi, küresel çapta yaşanan salgın hastalık sonrasında bir şekilde hayatta kalmayı başaran insanların yaşam savaşı üzerine pek çok film çekilmiştir.

Peki dünyada yaşayan son insan olduğunuzu ancak yalnız olmadığınızı düşünün. Ne kadar zor bir durum olsa gerek. İşte Robert Neville'in ( Will Simith ) hikayesinin anlatıldığı "I Am Legend - Ben Efsaneyim" filmi tam da böyle bir film.

Dünya çapında çok kısa sürede yayılan virüs sonrasında insanlık yok olmanın eşiğine gelmiştir. Küresel çapta yaşanan bu felaketin önüne bir türlü geçilemez. Aradan üç yıl geçer. Bilimadamı olan Robert Neville, bir şekilde New York'ta köpeği ile hayatta kalmayı başarmıştır. Yayılan virüse karşı bir türlü bağışıklığı olan Robert Neville, artık dünyada yaşayan son insan olduğunu düşünmektedir. Ancak yine de yayılan bu virüsün çaresini bulmaktan asla vazgeçmemiştir. Zira Robert Neville, dünyada yaşayan son insan olsa da yalnız değildir. Çünkü virüsten etkilenen insanlar zombiye dönüşmüşlerdir. Gündüzleri istediği gibi gezen Robert, geceleri evinde saklanmakta ve araştırmalarına devam etmektedir. Geliştirdiği her ilacı yakaladığı zombiler üzerinde denemektedir. Yine böyle bir deneme sonrasında yakaladığı zombi başına iş açacaktır. Hikayenin bundan sonrasını sürprizbozan ( spoiler ) vermemek için anlatmıyorum. İzleyin ve görün.

Öncelikle filmin  Norveç asıllı Amerikalı bilim-kurgu yazarı Richard Matheson'un 1954 yılında yazdığı aynı isimli romanından beyazperdeye uyarlandığını hatırlatmak isterim.

Gelelim film ile ilgili düşüncelerime. Artık klasik olmuş bir hikaye üzerine inşa edilmiş olsa da hikayenin kurgulanmasındaki başarı ve Will Smith'in tek kişilik efsanelik performansı ile film, benzerlerinden bir kaç adım ileri çıkmaktadır. Genellikle kıyamet sonrası bilim-kurgu filmlerde bol aksiyon izlesek de aynı şeyi bu film için söylemek zordur. Ancak kolaya kaçmayarak sırtını aksiyona dayamaması benim için I Am Legend - Ben Efsaneyim filmin başarısının sırrıdır. Yerinde ve dozunda düşünülmüş gerilimi ve heyecanı ile film, seyirciyi kendisine bağlamakta ve finale kadar da bırakmamaktadır. 

Sonuç olarak türünün iyi örneklerinden biri olan bu filmi mutlaka izlemelisiniz. 

I Am Legend (2007) on IMDb
Google Plus'ta Paylaş

MazlumuGetirinBana

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder