Cube - Küp [1997]


Testere serisi tarzı gerilimi ve son derece orijinal hikayesi ile izlemiş olduğum en ilginç filmlerden biri de Cube - Küp filmidir.

Filmin hikayesi kısaca şu şekildedir. Farklı meslek gruplarından olan ve farklı becerilere sahip bir grup insan, kendilerini küplerden oluşan garip bir mekanda hapsedilmiş olarak bulurlar. Buraya nasıl geldiklerini veya son olarak ne yaşadıklarını tam olarak hatırlayamayan bu insanlar, çıkış yolunu bulmak için amansız bir mücadelenin içine gireceklerdir. Zira her odanın altı kapısı vardır ve bazı odalarda ölümcül tuzaklar bulunmaktadır. Çıkışı bulmak ve hayatta kalabilmek için insanların birlikte hareket etmesi gerekmektedir. Ancak büyük bir psikolojik savaş yaşayan insanların birbirine güvenmesi pek de kolay olmayacaktır. İşin kötüsü bir çıkış yolu var mıdır? İzleyip görmeniz gerekecek.

Filmin, son derece farklı bir hikayeye sahip olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Film, insanların buraya nasıl geldiği veya neden geldiği ile ilgilenmemekte ve doğrudan maceraya giriş yapmaktadır. Ayrıca filmde, bu mekanın kimler tarafından ve ne için yapıldığı da tam olarak anlatılmamaktadır. Film kısaca insanların nasıl hayatta kalacakları ile ilgilenmekte, insanların kurtulma çabası üzerine inşa edilmektedir. Ancak filmin, daha ilk sahne ile birlikte seyirciyi kendine çektiğini, meraklandırdığını ve gerdiğini rahatlıkla söyleyebilirim. Ayrıca filmde yer alan karakterlerin her birinin şüphe uyandıracak tipler olmaları da filmin seyir zevkini arttırmaktadır.

Filmle ilgili söyleyebileceğim tek olumsuz durum ise hikayenin tam olarak bir yere bağlanmamış olmasıdır. En azından böyle bir mekanın oluşturulmasının amacı seyirciye anlatılsaymış, ortaya efsane olabilecek bir film meydana çıkabilirmiş.

Sonuç olarak farklı hikayesi ve gerilimli yapısıyla izlenmeyi hak eden bir film olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. İzlemediyseniz izlemenizi şiddetle tavsiye ederim.

Cube (1997) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder