Reign Over Me - Hayatı Yakala [2007]


Alan Johnson (Don Cheadle) diş hekimidir ve yıllar sonra bir gün üniversiteden arkadaşı olan ve 2 yıl yurtta aynı odayı paylaştığı Charlie Fineman (Adam Sandler) ile karşılaşır. Charlie 11 Eylül saldırılarında eşi ve 3 kızı olmak üzere tüm ailesini kaybetmiştir. Alan'ın hayatta her şeyi vardır. İyi bir iş, güzel ve iyi bir eş, çocuklar.. Ancak Alan kendinde tanımlayamadığı bir mutsuzluk hissetmektedir. 

Alan ve Charlie'nin karşılaşması her ikisinin de hayatında büyük değişiklikler yaratacaktır. Zira Charlie ailesinin kaybetmesinin ardından hiç bir şey hatırlamamaktadır. Beyni, çektiği acıyı hafifletmek adına bazı şeyleri unutmayı tercih etmiştir. 

Alan, Charlie'ye yardım etmeyi kafasına koymuştur. Aslında onu iyileştirmeye çalışırken, ikisi birbirini iyileştirmektedir. 

11 Eylül saldırıları, hayatını kaybedenler ve geride kalanların hayatlarına devam etmeye çalışma mücadeleleri üzerine yapılmış bu dram filmi, bence çok daha iyi anlatılabilirdi. Zira film o kadar durağan ve yorucu şekilde ilerliyor ki, kendinizi izlemeye zorluyorsunuz. Filmin konusu, oyuncuları bu kadar iyi iken, nasıl bu kadar sıkıcı bir anlatım ağı kurulmuş, anlaşılabilir gibi değil. 

Adam Sandler'i sürekli komedi türü filmlerde izlemeye alıştığımız için, bu tip filmlerde başarılı olup olmayacağı konusunda şüpheleriniz olabilir. Ancak belirtmek gerekir ki; psikolojik sorunları olan, asosyal, sıkıntılı bir tipi gayet başarılı canlandırmış. Oldukça iyi bir performans sergiliyor. 

Sıkıcı anlatımına rağmen, genel olarak iyi bir film olduğunu söyleyebilirim.

Reign Over Me (2007) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder