Beverly Hills Cop 3 - Sosyete Polisi 3 [1994]


Her ne kadar kendisi Detroit Polis Departmanında görevli olsa da tüm maceralarını Beverly Hills'te yaşayan polis memuru Axel Foley'in üçüncü ve son macerasında düşmanlar bu sefer çok daha güçlü ve organize.

Detroit'te araba hırsızlığı yapıp çaldıkları arabaları parçalayan bir suç şebekesine karşı Axel Foley ( Eddie Murphy ) önderliğinde düzenlenen operasyon büyük bir felaketle sonuçlanır. Zira araba hırsızları, Ellis De Wald'ın ( Timothy Carhart ) liderliğini yaptığı suç örgütüyle bir aracın kaçırılması için anlaşmışlardır. Hırsızlar arabayı çalar ve De Wald'a iade etmek için kendi mekanlarında buluşurlar. Bu arada Axel Foley ve ekibi baskını düzenler. İşte böyle bir silahlı çatışma beklemeyen Axel ve arkadaşları adeta hazırlıksız yakalanmışlardır. Bu baskında Detroit Polis Departmanının başı olan Douglas Todd öldürülür. Axel de intikam almak için olayı araştırmaya başlar. Yaptığı araştırmalar sonucunda Axel'in yolu yeniden Beverly Hills'e düşer. Beverly Hills'te bulunan Wonder World isimli bir eğlence parkında Güvenlik Müdürü olarak görev yapmakta olan Ellis De Wald, Beverly Hills halkınca çok sevilmekte olan bir halk kahramanıdır. Fakat Axel, Ellis De Wald'un kirli yüzünü ortaya çıkarmaya kararlıdır. Ancak Axel'in işi hiç de kolay değildir. Çünkü Ellis De Wald'un etrafı, kendisi gibi tehlikeli güvenlik görevlilerince çevrilidir. 

Eddie Murphy'i tüm dünyaya sevdirmiş olan Beverly Hills Cop - Sosyete Polisi serisinin bu üçüncü filmine maalesef serinin en zayıf halkası diyebilirim. Aksiyon olarak belki ilk iki filmden aşağı kalır bir yanı olmasa da eğlence ve komedi olarak ilk iki filmin çok gerisinde bir film olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Ki filmin finalindeki, eğlence parkında geçen aksiyon sahnelerinin de böyle bir seriye yakışmadığını ve hiç beğenmediğimi belirtmek isterim.

Yukarıdaki olumsuz duruma ilaveten oyuncu kadrosunun da korunamamış olması bu filme olan bağlılığımı ortadan kaldırmıştır. Her ne kadar yan rollerde yer alsalar da Bogomil ve Taggard  gibi seriye ayrı hava katan iki karakterlerinin olmaması da filme olumsuz yansımıştır. Diğer yandan Judge Reinhold'un canlandırdığı Billy Rosewood karakterinin filmde çok sönük kalması sebebiyle tüm yük Eddie Murphy'nin omuzlarına kalmıştır. Ancak kötü sayılabilecek hikaye sebebiyle de filmi Eddie Murphy de kurtaramamıştır. Ayrıca oyuncu kadrosuyla ilgili diğer bir yanlış tercih de kötü adam seçiminde yaşanmıştır düşüncesindeyim. Zira Ellis De Wald'ın karakterini canlandıran Timothy Carhart'ın bu rol için çok temiz yüzlü kaçtığını ve kötü adam rolüne hiç gitmediğini söylemek isterim.

Sonuç olarak yanlış tercihler sebebiyle sevilen seriye kötü bir final olan bu filmi, ilk iki filmin hatırına izleyebilirsiniz. Ancak izlemediğinizde fazla bir kaybınızın olmayacağını düşünüyorum.

Beverly Hills Cop III (1994) on IMDb


Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder