Flushed Away - Fare Şehri [2006]


Son yıllarda pek çok animasyon film vizyona giriyor olsa da bu filmlerin sadece bazıları akıllarda uzunca yıllar kalmayı başarıyor. İşte en azından benim için unutulmayacak animasyon filmlerden biri de Flushed Away - Fare Şehri filmidir.

Önce filmin konusundan bahsedelim. Roddy St. James ( Hugh Jackman ), Londra'da zengin bir ailenin evinde, lüks içinde, büyük bir kafeste yaşamakta olan bir faredir. Hayatından son derece memnun olan Roddy'nin bu mutluluğu yanında yaşadığı ailenin tatile gitmesi ile bir anda değişecektir. Ailenin tatile gittiği gece eve başka bir fare gelecek ve Roddy'i tuvaletten kanalizasyona gönderecektir. Kanalizasyonda kaybolan Roddy bir şekilde Fare şehrini bulacaktır. Tüm hayatı sıcacık bir evde geçmiş olan Roddy, Fare şehrinde bocalayacaktır. Kendi evine dönme çabası içinde olan Roddy'nin yolu Rita ( Kate Winslet ) isimli bir bayan fare ile kesişecektir. Ancak Rita'nın da başı yer altı dünyasının mafya babası olan kurbağa Toad ( Ian McKellen ) ile beladadır. Rita, yüklü bir ücret karşılığında Roddy'e yardım etmeyi kabul eder. Ancak Rita ve Roddy'nin işi hiç de kolay olmayacaktır. Zira peşlerinde Whitey ( Bill Nighy ), Spike ( Andy Serkis ), Le Frog ( Jean Reno ) ve arkadaşlarından oluşan büyük bir ekip yer almaktadır. Bundan sonrasında ise Londra kanalizasyonlarında yaşanacak olan amansız bir kovalamaca bizleri beklemektedir.
Filmin son derece eğlenceli bir hikayesi ve çok daha eğlenceli bir hikaye anlatımına sahip olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Pek çok yerde kahkaha attıracak akıllıca düşünülmüş esprileri ile zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız. Tüm bu eğlenceli dakikalara ilaveten iyi düşünülmüş aksiyonu da filmi bir kaç seviye ileri taşımıştır. 

Hugh Jackman, Kate Winslet, Ian McKellen, Bill Nighy, Andy Serkis ve Jean Reno gibi sinemanın önde gelen isimlerinin sesleri ile can verdiği son derece akıllıca düşünülmüş karakterler ise Flushed Away - Fare Şehri filmini benzerlerinden ayırmaktadır. Zira her bir karakter filme ayrı bir hava katmıştır. Özellikle Whitey ve Spike karakterleri arasında geçen konuşmalar, filmin eğlencesini katlamaktadır. 

Sonuç olarak ailecek izleyecek bir şeyler arıyorsanız, bu filmi küçük büyük demeden mutlaka izlemelisiniz.

Flushed Away (2006) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder