White House Dawn - Beyaz Saray Düştü [2013]

White House Down

Beyaz Saray'a yapılan bir terör saldırısı ve sonrasında gelişen olaylar
                                                                                         
"Kurtuluş Günü", "2012", "Yarından Sonra" gibi felaket filmlerinin yönetmeni Roland Emmerich'ten, felaket filmlerine benzer bir film" Beyaz Saray Düştü" filmi. Film ile Beyaz Saray'a yapılan bir terör saldırısı ve sonrasında gelişen olaylara tanık oluyoruz.

Kısaca filmin konusundan bahsetmek gerekirse; " Başkent Polisi John Cale'nin ( Channing Tatum ) Başkan'nın güvenlik görevlilerinden biri olmak için Gizli Servis'e yapmış olduğu başvuru kabul edilmemiştir. Kızına verdiği söz dolayısıyla Beyaz Saray'da yapılan bir geziye katıldığı esnada bir terör saldırısı gerçekleşir. Beyaz Saray çok kısa bir süre içinde teröristlerin eline geçmiştir. Artık ortama tam bir kaos hakimdir ve Cale, hem kızını hem de başkanı kurtarmak için ölümüne bir mücadelenin içine girmek zorunda kalmıştır.

Son zamanlarda Beyaz Saray'a karşı düzenlenen terör saldırıları ile ilgili bir kaç tane film aynı anda vizyona girmiştir. Ancak bu filmlerden bence en başarılı olanı" Beyaz Saray Düştü" filmidir. Tamam bazı noktalarda mantık hatalarının varlığını kabul ediyorum. Zira Dünyanın en güvenlikli yeri olarak lanse edilen Beyaz Saray'ın bu kadar kolay bir şekilde ele geçirilmesi, tek bir kişinin tüm düşmanların hakkından gelmesi gibi hataların var olduğunu ama yine de bu tip mantık hatalarının filmin izlenebilirliğini fazlaca etkilemediği düşüncesindeyim. Tek kişinin tüm dünyayı kurtardığı pek çok Amerikan filmi izledikten sonra bunun son derece normal olduğunu kabullendik artık. Filmde, aksiyonun daha ön planda tutulması ve bu sebeple biraz da olsa hikayeden ödün verilmiş olması sebebiyle bu mantık hatalarının oluştuğu düşüncesindeyim. 

Hiç bitmeyen aksiyonu, başarılı görsel efektlerle süslenmiş savaş sahneleri ile son derece heyecanlı bir film. Jamie Foxx'un Amerikan Başkanı rolüne yakıştığı, Channing Tatum'un bu tarz bir aksiyon filminin hakkını verdiği düşüncesindeyim.


Sonuç olarak hikayedeki mantık hatalarına fazlaca takılmadan iyi bir aksiyon filmi izlemek istiyorsanız, Beyaz Saray Düştü sizler için iyi bir tercih olabilir. İzlemediyseniz, zaman bulduğunuzda izlemeniz gerektiği düşüncesindeyim.

White House Down (2013) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder