Get Smart - Akıllı Ol [2008]


Böyle eğlenceli bir oyuncu kadrosu ile akıllı olmak pek de mümkün görünmüyor.
                                                                                         
Amerikan halkının en sevdiği görsel şovlardan biri de hiç şüphesiz Amerikan Güreşidir. Ringte gerçekleşen olayların tamamının düzmece olması sebebiyle iyi bir Amerikan Güreşçisi olabilmek için mutlaka iyi de bir oyuncu olmak gerekir. Bu sebeple pek çok başarılı Amerikan Güreşçisi, özellikle aksiyon filmlerinde boy göstermeye başlamıştır. 

Bu spordan sinemaya geçişlere öncülük eden ve diğer güreşçilere bu yolu açan isim Hulk Hogan olmuştur. Daha sonrasında aklıma gelen Dave Bautista, Dwayne Johnson, Macho Man lakaplı Randy Roffo gibi isimler de çeşitli filmlerde oynamışlardır.

Amerikan Güreşinden sinemaya transfer olan isimler arasında Dwayne Johnson'u ayrı tutmak gerekir düşüncesindeyim. Bu adamın şansı mıdır yoksa gerçekten iyi bir oyuncu olmasından mıdır bilmem sürekli olarak başarılı projeler içinde yer almıştır. Özellikle Mumya Geri Dönüyor, Zor Kazanç, Akrep Kral, G.I Joe Misilleme, Sihirli Dağ, Hızlı ve Öfkeli serisinin son iki filmi gibi pek çok başarılı yapımda yer almıştır. Oynamış olduğu filmlerin aksiyon, komedi, kara mizah, fantastik gibi pek çok farklı tarzda olmasını da göz önünde bulundurduğumuzda Dwayne Johnson'un ne kadar da çok yönlü bir oyuncu olduğu tartışma götürmez bir gerçektir. 

İşte yine Dwayne Johnson'un yer aldığı başarılı filmlerden biri de Akıllı Ol filmidir. Filmin hikayesine gelince; Maxvell Smart ( Steve Carrell ) Amerikan Gizli Servisinde analiz uzmanı olarak çalışmaktadır. Maxvall Smart'ın tek amacı vardır: O da ajanlığa terfi etmek ve efsana Ajan 23 ( Dwayne Johnson ) ile birlikte sahada yer almaktır. Gizli Servis'in saldırıya uğraması sonucunda tüm ajanların kimlikleri deşifre olmuştur. Sahadaki ajanlardan kaçabilenler hayatını kurtarmış, kaçamayanlar ise maalesef ölmüştür. KAOS adıyla bilinen suç örgütünün Dünyayı ele geçirme planları açığa çıkınca Maxvall Smart ajanlığa terfi eder. Zira daha önce ajan olmayan ve ismi afişe olmayan tek gizli servis çalışanı kendisidir. Bu tehlikeli görevde kendisine ismi afişe olmayan tek ajan olan Ajan 99 ( Anne Hathaway ) eşlik edecektir.


Film konu itibariyle bende Johnny English serisinin ilk filmini hatırlatmaktadır. O filmde de diğer ajanların ölmesi ile göreve Johnny English getirilmişti. Bu filmde ise ölüm teması yerine isimlerin afişe olması konusundan hareket edilmiş ve teşkilatın kaderi avanak bir ajana kalmıştır. 

Komedi unsurunun aksiyon ve özellikle ajanlık olgusu ile birlikte harmanlanması sonucunda son derece başarılı bir film meydana gelmiştir. Hikayenin tasarlanması, ilerlemesi ve iyi düşünülmüş finali ile komedi filmlerinden beklenmeyecek derecede başarılı bir film olmuştur. Her ne kadar son derece sağlam bir komedi filmi olsa da sahip olduğu başarılı aksiyonu ile seyirciyi hem güldüren hem de heyecanlandıran bir filmdir. Bu sağlam hikayenin üzerine Anne Hathaway, Dwayne Johnson ve Steve Carrell'in başarılı oyunculukları ile taçlanmış bir filmdir.

Sonuç olarak baştan sona eğlenceli ve aksiyon dolu bir film izlemek istiyorsanız, Akıllı Ol filmi iyi bir tercih olabilir. İzlemenizi tavsiye ederim.

Get Smart (2008) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder