Very Bad Things - Hiç Hesapta Yokken


İnsanın en büyük muhakemesi kendi vicdanına karşı yapmış olduğudur.                                                                                                
Laura Garrety'nin ( Cameron Diaz ) hayattaki en büyük amacı evlenmektir. Hatta evlilikten ziyade mükemmel bir evlilik seremonisi yaşamak kendisi için çok daha fazla önem arz etmektedir. Bu nedenle Kyle Fisher ( Jon Favreau ) ile giriştikleri evlilik hazırlıklarında her şeyin kusursuz olmasına büyük özen göstermektedirler. Hatta evlilik hazırlıklarının en önemli olaylarından biri olan bekarlığa veda partisinin de mükemmel olması gerekmektedir. Kızlar kendi çaplarında bir bekarlığa veda partisi düzenlerken erkekler Las Vegas'a gitmişlerdir. Vegasta kaldıkları otel ve sunulan hizmet mükemmeldir. Ta ki striptizci kızın garip bir kaza sonucu ölmesine kadar. Ancak kızın kendileriyle birlikte olmasından kimsenin haberi olmamasından cesaret alan ekip, önemli bir karar alır. Bu karar ise cesedi parçalara ayırıp gömmektir. Gerçi bu planı da başarılı bir şekilde yerine getirirler. Ama akıllarına gelmeyen bir etmen daha vardır. O da kendi vicdanları. Zira içlerinden iyi bit aile babası olan Adam Berkow ( Daniel Stern ) böyle bir olayın yaşanmış olmasını vicdanına yedirememektedir. Arkadaşlarına bu olayı polise anlatmaları gerektiğini söylemektedir. Ancak ekiptekiler buna şiddetle karşı çıkmaktadırlar. Olaylar da gittikçe içinden çıkılamayacak bir hal alacaktır.


Film, etkili hikayesi ve hikaye örgüsünün son derece başarılı kurgulanışı ile kesinlikle türünün en iyilerinden biridir. Başlarda biraz sıkıcı başlayan, sıradan bir bekarlığa veda partisi temalı bir filmdir. Hatta yakın zamanda izlediğimiz Hangover / Felekten Bir Gece filmini andırmaktadır. Gerçi çekildiği yıl düşünüldüğünde Felekten Bir Gece Filmi, bu filmden esinlenilmiştir denebilir. Ancak striptizci kızın ölmesi ile film bambaşka bir boyuta geçecektir. Zira film bu andan itibaren hareketlenmektedir. Ayrıca yine bu andan itibaren filmin komedi ve eğlenceli yapısı tamamen değişerek kara mizah şekline dönüşecektir. İnsanların vicdanının kendilerini rahat bırakmaması ve bu nedenle de ailesi ve çevresi ile olan ilişkilerinin nasıl bozulduğunu göstermesi bakımından son derece etkili bir filmdir.  

İlk izlediğimde etkisinden kolay kolay kurtulamadığım bu filmi, bunca zaman hala izlemediyseniz ilk fırsatta mutlaka izlemelisiniz. Ancak aile ile izlememenizi hatırlatmak isterim.

Very Bad Things (1998) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder