Bad Boys 2 - Çılgın İkili 2 [2003]


Sekiz yıllık bir aradan sonra Marcus Burnett ve Mike Lowrey ile ikinci macera
                                                                                                        
1995 yılında vizyona giren Bad Boys filmini izledikten sonra devam filmi için tam sekiz yıl bekledik. İlk filmin seyirci tarafından beklenenden daha çok beğenilmiş olması ve devam filminin çekilmesi için sekiz yıl beklenilmesi ve ayrıca ilk filmin çekirdek kadrosunun hemen hemen tamamının korunmuş olması filmle ilgili beklentilerin artmasını sağlamıştır.

Neyse kısaca filmin konusundan bahsetmek gerekirse; Miami Polis Departmanında çalışan ortaklar Marcus Burnett ( Martin Lawrence ) ve Mike Lowrey ( Will Smith ) bu sefer de Florida'da çok yaygın kullanılmaya başlanan Ecstacy trafiğini araştırmak üzere görevlendirilirler. Yaptıkları soruşturma sonucunda, kendilerini yeraltı dünyasının önemli isimlerinden Hector Juan Carlos 'Johnny' Tapia ( Jordi Mollà ) ile karşı karşıya bulurlar. Bu arada Marcus'un kız kardeşi Syd ( Gabrielle Union ) de Uyuşturucu İle Mücadele Teşkilatı ( DEA ) adına gizli görevdedir ve Syd de bu uyuşturucu trafiğinin arkasındaki kişilerin peşindedir. Bu üçlünün yolları kaçınılmaz bir şekilde kesişecektir. Marcus, kız kardeşinin de polis olduğunu, Mike ise Marcus'un bu kadar güzel bir kız kardeşi olduğunu yeni öğrenir. Üçlü bir araya gelerek yeraltı dünyasını karıştıracaklardır. Ancak işler Marcus için biraz daha zor olacaktır. Zira bir yandan uyuşturucu mafyası ile uğraşırken diğer yandan kardeşi ve ortağı arasında gelişmesinden korktuğu ilişki ile mücadele etmek zorunda kalacaktır.

İlk filmin aksine bu filmde hikayeden biraz ödün verilerek aksiyonun dozu arttırılmıştır. Yani aksiyon uğruna hikayeden biraz da olsa vazgeçilmiştir düşüncesindeyim. Daha basit ve kolay bir hikaye üzerine kurulmuş film, bu açığını daha fazla aksiyon ile doldurmuştur. Diğer taraftan kalan boşluklar ise komedi ile tamamlanmıştır. İlk filmde Tea Leoni yerini bu filmde Marcus'un kardeşi rolünde Syd karakterine can veren Gabrielle Union almıştır. Bu yönü ile ilk film ile büyük benzerlikler göstermektedir. Marcus'un karısı ile yaşadıkları ve komediye asıl dayanak teşkil eden sohbetlerin yerini bu filmde Marcus'un kardeşi Syd almıştır. Filmin komedi unsurunu Marcus, Mike ve Syd arasındaki çalkantılı ilişki oluşturmaktadır.

Aksiyonun daha ön planda tutulması, kimilerine göre olumlu bir hamleyken kimileri için olumsuz bir hamledir. Ancak benim bu filmle ilgili söyleyebileceğin en olumsuz şey, filmin 150 dakikaya yakın süresidir. Zira bu tarz bir film için çok uzun bir süreye sahip olduğu düşüncesindeyim. Gerek yoğun aksiyonuyla, gerek çok fazla gürültülü ve zaman zaman abartılı diyaloglarıyla film yorucu bir filmdir. Bu sebeple film süresinin daha kısa tutulması gerektiği düşüncesindeyim.

Sonuç olarak iyi bir aksiyon filmi izlemek istiyorsanız, Bad Boys 2 sizler için iyi bir tercih olacaktır. İzlemenizi tavsiye ederim.

Bad Boys II (2003) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder