The Frighteners - Sevimli Hayaletler [1997]


Üç kağıtçı bir hayalet avcısı ve onun üç hayalet arkadaşının akıl almaz hikayesi                                                                            
Bir tarafta insanları korkutan hayaletler, diğer tarafta hayaletlerle iş birliği yapan üç kağıtçı bir sözde hayalet avcısı.

Vizyona gireli yaklaşık 20 yıllık bir süre geçmiş olsa da türünün en iyilerinden biri. Gerçi filmin yönetmeninin Peter Jackson olduğunu yapımcısının ise Geleceğe Dönüş filmlerinin yapımcısı Robert Zemeckis olduğunu düşündüğümüzde filmin neden bu kadar başarılı olduğu sorusunun yanıtı anında cevap buluyor düşüncesindeyim.

Kısaca filmin konusundan bahsetmek gerekirse; karısının bir trafik kazası sonucunda ölmesinin üzerine tüm hayatı yıkılan Frank Bannister ( Michael J. Fox ) işini gücünü bırakır ve küçük bir kasabaya yerleşir. Ancak kısa bir süre sonra hayaletlerle iletişim kurabildiğini fark eder. Bu doğa üstü gücü sayesinde kendisi yeni bir de meslek edinmiştir: Hayalet avcılığı. Üç birbirinden komik hayalet arkadaşları civar evlerde insanları korkutmakta ve Frank Bannister da bu evlerden hayaletleri temizleyerek geçimini sağlamaktadır. Günün birinde Frank Bannister sert kayaya çarpar. Zira bir kısım insan, doğaüstü bir varlık tarafından öldürülmektedir. Zaman geçtikçe insanlar bu ölümlerin arkasında Frank Bannister'ın olduğunu düşünmeye başlamışlardır. Şimdi Frank hem masum olduğunu kanıtlamak hem de kasaba halkını bu kötücül hayaletten korumak için ölüm kalım mücadelesi vermek zorundadır.

Vizyona girdiği 1996 yılına göre mükemmel denilebilecek görsel efektleri ve daha da mükemmel hikayesi ile günümüz filmlerine taş çıkartacak kalitede son derece eğlenceli ve heyecanlı bir film. Komedi, gerilim ve aksiyon unsurlarının yerinde ve dozunda kullanılması ve bu unsurların harmanlanmasındaki başarı, filmin başarısının anahtarıdır düşüncesindeyim. Tabi ki bunda usta yönetmen Peter Jackson'ın katkısı büyüktür. Diğer taraftan Michael J. Fox'un eğlenceli ve heeyacanlı oyunculuğu da filmi bir kaç seviye yukarıya taşıyan unsurların başındadır.

Bu zamana kadar bu filmi hala izlemediyseniz, bu yanlışınızdan bir an önce dönün ve bu filmi mutlaka izleyin.

The Frighteners (1996) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder