The Bank Job - Banka İşi [2008]


Olaya karışan en masum kişilerin hırsızlar olduğu bir soygun düşünün.

Bu zamana kadar pek çok banka soygunu temalı film izlemişsinizdir. Ancak izlemiş olduğunuz filmlerin çok azı gerçek hayatta gerçekleşmiş olan bir soygundan veya daha doğru ifadesi ile bir skandaldan esinlenmiştir.

Eylül 1971'de Londra'da Baker Street'te, bir bankanın kiralık kasalarının bulunduğu bölüme hırsızlarca tünel kazılarak girilmiş ve milyonlarca sterlin değerinde nakit para ve mücevher ortadan kaybolmuştur. Ancak hırsızların hesaba katmadığı şey bankanın kasalarının sahiplerinin kimler olduğudur. Dönemin mafya babalarının, politikacı ve polislerinin hatta kraliyet ailesinin kirli işleri, kirli bilgileri ve paraları bu kasalarda saklıdır. Bu sebeple nelerin çalındığı şu an için bile hala bir muamma olmaya devam etmektedir. Zira bu kasaların sahipleri, kirli işlerinin açığa çıkmaması için kasaların içinde neler olduğunu polise açıklamamıştır. Soygun sonrasında kimse tutuklanmaz. Soygun sadece bir kaç gün manşetlerde kalabilmiştir. Zira Birleşik Krallık hükümeti, basına uyguladığı sansür ile bu soygun ile ilgili haberleri ortadan kaldırmıştır. İşte "Banka İşi" filmi ile bu kasalarda nelerin saklı olduğu, olayların arkasında kimlerin olduğu sorularının yanıtları veriliyor. Kısaca olaya karışan en masum kişilerin, hırsızlar olduğu skandal bir hikaye "Banka İşi" filmi.


Skandal bir hikayeye dayanıyor olsa bile bu hikaye son derece başarılı bir şekilde beyazperdeye aktarılmıştır. Başarılı bir soygundan sonra hırsızların içine düştüğü sıkıntılı durumu adeta siz de yaşıyorsunuz. Soygunun planlanması, planın hayata geçirilmesi ve sonrasında içine düşülen sıkıntılı durumdan kurtulma çabaları son derece gerçekçi bir şekilde olabildiğince filme aktarılmıştır. Böyle sağlam bir hikayeye sahip olan film, iyi oyuncu kadrosu ve filmin geçtiği dönemin seyirciye başarılı şekilde aktarılışı ile tamamlanmıştır.

Başta Jason Statham olmak üzere Saffron Burrows, Stephen Campbel, Daniel Mays gibi isimlerden oluşan oyuncu kadrosu da filmin hakkını vermiştir diyebilirim. Film, bu yönüyle de sınıfı geçmeyi başarmıştır.

Heyecanı, aksiyonu ve gerilimi iliklerinize kadar hissedeceğiniz son derece etkili bir soygun filmidir. Siz de pis işlerin başkalarını ortaya atarak nasıl halledileceğini izlemek istiyorsanız, bu filmi mutlaka izlemelisiniz.

The Bank Job (2008) on IMDb
Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder