Daylight - Gün Işığı [1997]


Gün Işığını bir daha görebilecekler mi acaba ? İzleyip görelim.
                                                                                                                                       
Bu zamana kadar pek çok felaket filmi izlemişsinizdir. Ancak bunlar arasında Sylvester Stallone'nin başrollerinde oynadığı "Gün Işığı" filminin benim için ayrı bir yeri vardır. Kaç defa izlediğimi hatırlamıyorum ancak her defasında ayrı bir heyecanla sanki ilk defa izliyormuşçasına izlediğim nadir filmlerden biridir.

Hudson Nehri'nin altından geçen tünelde meydana gelen patlama sonucunda tünelin bir kısmı çökmüştür. Artık tünele girmek ve çıkmak mümkün değildir. İnsanlar içeride sıkışıp kalmışlardır. Tüneldekiler zehirli gaz, yangın ve çökme tehlikesi ile karşı karşıya, yaşam savaşı vermektedirler. Tüneldekileri kurtarabilecek tek kişi eski Acil Tıbbi Müdahale Şefi Kit Latura'dır ( Sylvester Stallone ). İnsanlar gitgide ölüme yaklaştıkça Latura kendi canını tehlikeye atarak insanüstü bir çaba ile tünele girmeyi başarır. Ancak girdiği yerden insanları çıkarması pek mümkün değildir. Artık zamana karşı yarış başlamıştır ve bir çıkış yolu bulunması gerekmektedir.


Sylvester Stallone deyince insanların hemen aklına Rambo ve Rocky serileri gelmektedir. Tamam bu filmleri ben de severim ancak "Gün Işığı", "Kobra","Dağcı","Tango ve Cash" gibi Stallone filmleri benim daha bir ilgimi çekmektedir. İşte bu filmlerden biri olan Gun Işığı filmi de hiç bitmeyen temposu, bir an bile azalmayan heyecanı ile benzeri felaket filmlerinden bir adım öne çıkmaktadır. Filmin tamamı tünelde geçse de hikayenin iyi kurgulanışı ile seyirciyi kendisine bağlamayı başaran ve sonuna kadar sıkılmadan kendisini izlettirmeyi başaran sağlam bir filmdir. Çekilmiş olduğu 1996 yılına göre başarılı sayılacak görsel efektleri ile de izlenmeye değer bir film olduğu düşüncesindeyim. 

Son zamanlarda çekmiş olduğu Cehennem Melekleri filmleri ile eskiyi aratsa da Sylvester Stallone'nin eski filmleri hala izlenmeyi hakeder cinsten filmlerdir. Bu zamana kadar bu filme rastlayıp izlemediyseniz mutlaka izlemenizi tavsiye ederim.

Daylight (1996) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder