Red Heat - Kızıl Ateş [1989]



Rusya'da Kızıl Meydan'da çekilen ilk Amerikan filmini izlemeye davetlisiniz....
                                                                                                 
Kızıl Meydan'da çekilen ilk Amerikan filmi özelliği taşıyan "Kızıl Ateş", başrollerinde Arnold Schwarzenegger ve James Belushi'nin oynadığı eğlenceli ve aksiyon dolu bir film.

Kısaca konusundan bahsetmek gerekirse; "Demir Çene" lakaplı Yüzbaşı Ivan Danko ( Arnold Schwarzenegger ) Moskova Cinayet Masası'nın şefidir. Ortağı, Gürcü mafya lideri Viktor 'Rosta' Rostashvili ( Ed O'Ross ) tarafından öldürülmüştür. Bu olayın ardından Viktor, Amerika'ya kaçmıştır. Ancak Chicago'da basit bir trafik suçundan yakalanmıştır. Yüzbaşı Ivan Danko'da, Viktor'u teslim alıp kendi ülkesine götürmek için Chicago'ya gider. Chicago'da kendisine Art Ridzik ( James Belushi ) eşilik edecektir. Farkı kültürlerden olan bu iki polis, Viktor'un kaçması ile birlikte çalışmak zorunda kalacaklardır. Olaylar geliştikçe bu ikili arasında farklı bir dostluk gelişecektir. Biraz Rus biraz da Ridzik tarzı polislik anlayışlarıyla aykırı ikilimiz Stateville Hapishanesinin duvarları arkasında dönen uluslararası uyuşturucu operasyonunu engellemek ve Viktor'u yakalamak için ölüm kalım mücadelesi vereceklerdir. 
Öncelikle bu filmi, çekildiği zamana göre değerlendirmek gerekir düşüncesindeyim. 1988 yılına göre iyi bir hikayeye, başarılı aksiyon sahnelerine ve görsel efektlere sahiptir. Bu başarılı unsurların, yerinde ve dozunda komediyle birleşmesi ile sağlam bir film meydana çıkmıştır. Arnold Schwarzenegger'in Rus polis karakterine çok yakıştığını, James Belushi'nin de espirili ve hareketli kişiliği ile Arnold Schwarzenegger'in soğuk ve duygusuzmuş gibi görünen tavırlarını dengelediğini söylersem yanlış söylemiş olmam herhalde. Zira bu yanı ile iyi bir ikilinin meydana geldiğini rahatlıkla söyleyebilirim. 

Sonuç olarak biraz nostalji yapıp iyi bir aksiyon filmi izlemek istiyorsanız, bu film sizler için doğru bir seçim olacaktır. İzlemenizi tavsiye ederim. 

Red Heat (1988) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder