The Amazing Spider-Man - İnanılmaz Örümcek Adam


Örümcek Adam hikayesine farklı bir bakış açısı, yeni serinin ilk filmi karşınızda.                                                                                                                                      
Örümcek Adam, Marvel Comics'in en sevilen karakterlerinden biridir. Çizgi romanlar ve çizgi filmler dışında Örümcek Adam ile ilgili bu zamana kadar üç tane de film çekilmiştir. Gişede büyük başarı yakalamış ve hayranlarınca çok beğenilmiş olan bu üç filmin ardından dördüncü film beklenirken Sam Raimi'nin yönetmenlikten ve Tobey Maguire'nin film kadrosundan ayrılması ile hikayenin sil baştan yeninden kurgulanması gerekmiştir. Bu şekilde İnanılmaz Örümcek Adam hikayesi ortaya çıkmıştır.

Peter Parker ( Andrew Garfield ) daha dört yaşındayken annesi Mary ve babası Richard, bir şeylerden korktukları için ülkeyi terk etmek zorunda kalırlar. Giderlerken kendi can güvenliklerinden şüphe duydukları için çocuklarını Ben ve May'e bırakmak zorunda kalırlar. Ben Amca ve May Hala, Peter'i kendi çocukları gibi büyütürler. Lise çağına gelen genç Peter, bir yandan anne ve babası ile ilgili gerçekleri diğer yandan da gönül işlerini çözmeye çalışmaktadır. Zira Gwen Stacy'e ( Emma Stone ) kör kütük aşıktır. Bir gün evde babasının çalışma çantası eline geçer. Bu çantada buldukları Peter'i, babasının eski iş ortağı olan Doktor Curt Connors'a ( Rhys Ifans ) ve Oscorp şirketine götürür. Burada bilimsel araştırmalarda kullanılan bir örümcek tarafından ısırılan Peter, artık eski Peter olmayacaktır. Anne ve babası ile ilgili gerçekleri öğrenmesi ise tüm hayatını etkileyecek ve değiştirecek olan bir takım olayların başlamasına neden olacaktır.

Peter Parker'ın ailesi ve geçmişi ile ilgili gerçeği daha detaylı anlatması yönünden diğer Örümcek Adam filmlerinden ayrılan bir fil olmuştur. Çekilmiş olan ilk üç filmde Peter Parker'ın geçmişine çok fazla önem verilmemiş, sadece Örümcek Adam olduktan sonraki hikaye ile yetinilmiştir. Ancak bu filmde Peter Parker'ın kişiliğini şekillendiren geçmişinin daha detaylı anlatılması ve anne-babası ile ilgili gerçeklerin biraz da olsa gözler önüne serilmesi yerinde bir tercihtir.

Filmin hikayesinin geçmişi de içine alacak şekilde kurgulanması ve hikayenin bu şekilde ilerlemesi ve sonda yine geçmişe bağlanması filmin en önemli artısıdır benim için. Böyle başarılı bir hikayeye ilaveten heyecan ve aksiyon dozunun iyi ayarlanmış olması da filmin izlenebilirliğini önemli derecede arttırmıştır. Ayrıca görsel efektler konusunda da teknolojinin son nimetlerinden yararlanılması, her bir aksiyon sahnesinin ayrıntılı şekilde tasarlanması, film müziklerinin ve seslerin üzerinde itinayla durulması da bu filmin oluşturulmasında nasıl bir çalışma yapıldığının en önemli göstergesidir. 

Oyuncu kadrosunun baştan aşağı değiştiği bu film, benim fikrime göre ilk üç filmden daha eğlenceli bir yapıya dönüşmüştür. Andrew Garfield'ın Peter Parker rolüne Tobey Maguire'dan daha çok yakıştığı ayrıca Örümcek Adam'ın sevgilisi rolüne Emma Stone'nin Kirsten Dunst'dan daha çok yakıştığı düşüncesindeyim. Tabi bunlar tamamen benim şahsi fikirlerimdir. Bunun aksini düşünen pek çok sinemasever de mevcuttur.


Sonuç olarak daha önceki Örümcek Adam filmlerinden farklı konu ve oyuncu kadrosuna sahip yeni Örümcek Adam serisinin ilk filmi olan bu filmi izlemenizi tavsiye ederim.

The Amazing Spider-Man (2012) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder