Star Trek: Into Darkness - Uzay Yolu: Bilinmeze Doğru


Efsanenin on ikinci ve J.J.Abrams'ın öncülüğündeki yeni serinin ikinci filmi.
                                                                                         
Amerikalı yazar ve senarist Eugene Wesley Roddenberry'nin yarattığı "Uzay Yolu" evreni ile ilgili bu zamana kadar pek çok dizi ( bu zamana kadar 7 adet ) ve film ( bu film dahil şimdilik 12 ) çekilmiş, pek çok bilgisayar ve konsol oyunu piyasaya çıkmıştır.

2009 yılında yönetmen J.J. Abrams tarafından seri farklı bir boyut kazanarak devam etmektedir. İlk filmde Atılgan ekibinin gençlik yıllarına ve bu ekibin nasıl bir araya geldiklerine tanıklık etmiştik. İşte bu onikinci film ile hikaye kaldığı yerden devam etmektedir.

Filmin konusundan kısaca bahsetmek gerekirse; ilk film ile Romulanlı Nero tehlikesi ortadan kaldırıldıktan sonra Atılgan ( USS Enterprise ) ekibi yeni bir tehlikenin baş göstermesi ile Federasyon merkezine çağrılır. Ancak Federasyon merkezi Khan ( Benedict Cumberbatch ) isimli gizemli bir kişi tarafından saldırıya uğrar. Bu saldırı sonrasından pek çok üst düzey yönetici ve kaptan ölmüştür. Tek çare yine Kirk ( Chris Pine ) ve ekibi olarak görülmektedir. Fakat bu sefer düşman çok daha güçlüdür ve Atılgan ekibini sıkıntılı günler beklemektedir.

Yeni nesil denilebilecek Uzay Yolu serisinin devam filmi niteliğinde olan ve ilk filmin başarısını bir adım daha ileriye taşımayı başarabilmiş mükemmel bir film ile karşı karşıyayız. Yönetmen J.J. Abrams'ın başarılı işlere imza attığı ekip arkadaşları Roberto Orci ve Alex Kurtzman'ı bırakmaması yine bu filmin başarısının anahtarıdır düşüncesindeyim. Ayrıca ilk filmdeki oyuncu kadrosunun tamamen korunmuş olması ve bu ekibin üstüne bir de Benedict Cumberbatch gibi son zamanların en karizmatik oyuncularından birinin eklenmesi de filmin başarısını katlamıştır. Benedict Cumberbatch'ın kötü adam rolüne çok yakıştığını, hatta sırf bu adamın varlığı yüzünden kendinizi kötülerin kazanmasını ister halde bulacağınızı söylersem fazla iddialı konuşmuş olmam herhalde. İzlediğinizde siz de benimle aynı düşünceleri paylaşacaksınız büyük ihtimalle.
Hikaye olarak, serinin bilim-kurgusal felsefik yapısının biraz daha aksiyona kaydığını da belirtmeliyim. Bu durumun, söz konusu serinin eski takipçileri açısından biraz sıkıntı yarattığını ve bu yeni seri ile ilgili en ciddi eleştirilerin odak noktasında bulunduğunu belirtmek isterim. Ancak böyle bir seçimin de günümüz sinema izleyicisinin ilgisini çekmek için doğru bir yol olduğunu da unutmamak gerekir. Diğer taraftan önceki filmler ve dizilerdeki gibi Atılgan içinde geçen sahnelerin çokluğu da eski hayranların yüzlerini güldürecek ve onların gönlünü alacak cinstendir.

Yine görsel efektlerdeki ve film müziklerindeki başarının üst düzeyde olduğunu ve bunun da filmin başarısını daha da yukarılara taşıdığını belirtmeliyim.

Sonuç olarak pek çok hayranı olsa da unutulmaya yüz tutmuş bir efsanenin usta bir ekip ile yeniden nasıl şahlandığını izlemek istiyorsanız, bu yeni seriyi mutlaka izlemelisiniz.

Star Trek Into Darkness (2013) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder